Jeg rejste til Indien

Indien tiruvannamalai baermonster.dk

Jeg rejste til Indien for at lære mere om yoga, men jeg lærte meget mere, end jeg havde drømt om. Jeg rejste til Indien for at tage en yogalæreruddannelse, men jeg fik meget mere end det.

I starten af oktober rejste jeg til Indien. I mandags landede jeg trygt i Kastrup Lufthavn med en død iPhone og muligvis væggelus (bare rolig, boligforening – alt har været frosset ned i flere døgn) – men meget vigtigere med et varmt hjerte. Da jeg stod i 5 grader uden en ordentlig jakke og ventede på toget til Jylland, følte jeg mig som det, mange nok vil kalde en lalleglad jubelidiot. Luften var sprød, himlen var smuk og mit smil var stort.

Siden er det blevet en form for hverdag her i Danmark. Jeg øver mig i at huske alle de vaner, jeg gerne vil tage med hjem. Vaner om at spise mere mindful, vaner om at være mere mindful generelt, vaner om at dyrke mere yoga og meditere mere, vaner om at være et menneske, der lever efter sindsro-bønnen: Gud, giv mig sindsro til at acceptere de ting, jeg ikke kan ændre, mod til at ændre de ting, jeg kan, og visdom til at se forskellen.

For der skete noget med mig i Indien. Mere, end at jeg nu kan skrive 200 timers certificeret hatha yogalærer på mit CV som den første store tilføjelse til de 50 timers vinyasa yogalæreruddannelse, jeg tog for to et halvt år siden.

Der skete noget i Indien. Noget, jeg har brugt tid på at sætte ord på, og noget, der er så personligt, at det også er sårbart at skrive her. Alligevel synes jeg, dele af det fortjener at blive delt.

Det, jeg oplevede i løbet af den måned på AyurYoga Eco Ashram var alle følelser: Vrede, ked af det-hed, sårbarhed og stor glæde. En måned på ashrammet var på mange måder mere selvterapeutisk, end jeg har prøvet med noget før; jeg fik arbejdet med emner i mit liv, jeg egentlig troede, var gennemarbejdede. Jeg fik åbnet op for en spiritualitet, fordi det pludselig ikke længere bare var teoretisk, men blev praktisk og helt kropsligt. Jeg kom fra hovedet og ned i kroppen og op igen og ned igen.

Jeg oplevede yoga på en ny måde, fik æren af at have den dygtigste yogalærer med den smukkeste sangstemme, Vinod, og jeg fik nye venner, jeg i den grad har tænkt mig at holde ved. Venner, jeg har delt sårbare og smukke øjeblikke med.

Og selvom hverdagen i Danmark udfordrer de vaner, jeg vil tage med hjem, er det en god udfordring. Den rigtige yoga sker først nu, nu, hvor yogaen skal ind i hverdagen i stedet for i de skemalagte rammer i ashrammet.

Jeg storglæder mig til at dele min nye viden om yoga!

indien-yogalaereruddannelse-holdet-baermonster

Billedet ovenfor er på graduation day, da vi alle fik vores eksamensbeviser. 23 smukke, seje kvinder, hvis rejse jeg har fået lov til at være en lille del af. Jeg er dybt taknemmelig.

Dette er bare første indlæg om min rejse i Indien og yogaens verden. For der er meget at skrive om, både om min oplevelse af det smukke, vilde land, om mødet med mennesker og om yoga. Jeg håber, du vil læse med. 🙂

Dyrker du yoga? Hvis du gør, hvad er din oplevelse af det?

English recap:
I went to India to learn more about yoga, but I learned more than I could have dreamed about. I went to India to take a yoga teacher training, but I got much more than that.
India opened up for self therapy and a new spirituality, experienced with the body. India gave me new friends, I will not give up. India gave me a new sight on yoga. India made me more grateful.

Vil du se mere fra Bærmonster? Så følg mig på Instagram. Vil du også have at vide med det samme, når der er nye indlæg på Bærmonster? Så følg bloggen på Bloglovin’.

Relateret indhold

5 kommentarer

 • Besvar
  Forsinket postkort fra Tiruvannamalai i Indien | Bærmonster
  12. februar 2017 at 15:31

  […] forsinkede postkort fra min rejse i Indien er landet i Danmark. Sådan kan det gå, når både uden- og indenlandske postvæsener ikke er de […]

 • Besvar
  Om at rejse alene kvinde i Indien og et forsinket postkort fra Mysore og Pondicherry | Bærmonster
  1. februar 2017 at 15:25

  […] jeg rejste til Indien, havde jeg talt med en del mennesker om at rejse alene rundt i landet. Min søde og lidt bekymrede […]

 • Besvar
  Et lille tilbageblik på 2016 og drømme for 2017 | Bærmonster
  9. januar 2017 at 14:22

  […] 2016 drog jeg mod Indien for at gøre en tre år gammel drøm til virkelighed: At tage en 200 timers yogalæreruddannelse i […]

 • Besvar
  Om at tage en yogalæreruddannelse i Indien | Bærmonster
  23. december 2016 at 18:01

  […] har hele tiden været planen at skrive mere om min rejse til Indien her på bloggen. Men december overhalede mig vist indenom med gode aftaler og julerier. Samtidig […]

 • Besvar
  Sustainable Sunday: Den grønne kalender | Bærmonster
  27. november 2016 at 16:26

  […] Glædelig 1. søndag i advent, hvis du holder det – og ellers, glædelig søndag. ? Sustainable Sunday-serien begynder igen her på bloggen, efter at have holdt en lille pause, mens jeg var i Indien. […]

 • Skriv en kommentar