Je Suis Charlie

je-suis-charlie

Efter at have siddet begravet i en tredages skriftlig eksamen havde jeg tænkt, at i dag skulle være første dag i det nye år med en god opskrift her på bloggen. I stedet skete der noget i Paris i går, som gør, at jeg – som menneske og som journalist – ikke kan få mig til at skrive om noget så banalt som madopskrifter i dag (banalitet kan være en fin ting – det er jo det, jeg gør her på bloggen, men hver ting sin tid).

Terrorangrebet på det franske satiremagasin Charlie Hebdo er frygteligt. På en måde er der ikke meget mere at sige om det.

Og alligevel er der uendelig meget mere at sige om det. Jeg håber inderligt, at det bliver her, hvor vi både husker Gandhi og Stoltenbergs ord. Gandhis ord “Et øje for et øje gør hele verden blind” og Stoltenbergs ord efter angrebet på Utøya “Svaret på terrorisme er mere demokrati og mere åbenhed”.

Lad os lade være med at generalisere. Lad os blive ved med at turde. Ytringsfrihed skal aldrig handle om at skade andre mennesker, men ytringsfrihed handler om at turde skrive og tegne og fortælle om de vigtige ting, der har relevans for os som mennesker og samfund.

Lad os smide hadet langt væk og erstatte det med kærlighed i læssevis. Lad os kramme vores nabo, vores grønthandlere, de arbejdsløse, vores chefer og vores familier.

Kærligst, Luna

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar