Ispinde med lutter gode ting

IMG_2114webJeg har efterhånden set en del af de såkaldte “nanaicecreams” på instagram (hvorfor de første to bogstaver er væk, ved jeg ikke), men det er simpelthen bare is, hvor hovedingrediensen er banan.

Og det smager overraskende godt. Det er en herlig blanding af chokoladeis og bananis. Jeg nød en på min altan i går, og hvis jeg ikke havde vidst det, havde jeg ikke troet, at den kun bestod af gode råvarer – ingen raffineret sukker her.

I stedet for at fryse en masse bananstykker, og så blende dem, gjorde jeg det i omvendt rækkefølge, da jeg gerne ville lave ispinde ud af det. Derfor kræver det selvfølgelig, at du har lavet dem dagen før, du vil spise dem (eller har en ismaskine).

Til fire bananispinde med chokoladesmag skal du bruge:

 • 2 meget modne bananer – det er modenheden der gør, at du ikke behøver sukker
 • 2 spsk kakao
 • Evt. 1 spsk kokosmel
 • Evt. lidt vaniljepulver (ikke sukker, men ren vanilje)
 • Evt. 4 dadler (jeg brugte fire friske og pillede stenene ud) – dadlerne gør det ekstra sødt, hvilket kan være rigtig godt, idet mad smager mindre sødt, når det er frossent

Blend hele molevitten sammen i en blender eller med en god stavblender og put massen i ispindeforme. Frys dem til dagen efter. Når du skal bruge dem, skal ispindeformene bare en tur under den varme hane, så isen kan komme ud. Nyd i godt vejr og med god is-samvittighed (alt med måde, selvfølgelig, men det er en anden diskussion).

Jeg går i øvrigt og lurer, hvor mange af mine smoothies-opskrifter man kan fryse ned i ispindeformene og få gode is ud af. Det må komme an på en prøve. Jeg lover at skrive, hvis forsøgene bliver vellykkede.

Ispinde- og solskinsglæde herfra.

/Luna Bærmonster

Relateret indhold

5 kommentarer

 • Besvar
  Sommermad | Bærmonster
  13. maj 2014 at 10:06

  […] kunne være ananasispinde eller bananispinde med kakao. Måske en dejlig hyldeblomstsaft eller en læskende iskaffe, iste uden sukker eller en kold […]

 • Besvar
  Anika
  30. april 2014 at 16:02

  Det ser rigtig dejlig ud, Marianne! 🙂 Det skal helt klart prøves 🙂

 • Besvar
  Marina / cand.mor
  28. april 2014 at 10:40

  Uhm, det lyder godt. Grundet manglende bagepulver i skabet har jeg ikke kunnet lave banankage ud af de to meget brune bananer, vi har. Dette er da et endnu bedre forslag end kage!

  • Besvar
   lunabaermonster
   1. maj 2014 at 9:05

   Jeg er virkelig positivt overrasket. Er ved at teste en version med ananas nu, som kommer på bloggen, hvis den er god. 🙂

  Skriv en kommentar