Iskaffe

IMG_1121webJeg har et lidt for godt forhold til iskafferne fra Baresso. Og det er egentlig dumt, for det er både hamrende dyrt, og man kan faktisk lave dem mindst lige så gode selv.

Når man nu er ret glad for god kaffe, og vejret udenfor er så skønt, som det er i dag (i hvert fald i København), så var iskaffe det oplagte valg. Og det er faktisk slet ikke så svært, som man kunne tro.

Det kræver bare noget god kaffe, mælk (jeg brugte skummet, fordi det var det, jeg havde, men letmælk er endnu bedre, fordi iskaffe har godt af bare en anelse fedme), isterninger og en sirup.

Om morgenen lavede jeg lidt ekstra stempelkaffe, som blev lidt stærkere end normalt, og så røg den bare på køl et par timer. Inden da havde jeg husket at fylde min sparsomme fryserplads op med isterninger samt et par espressoisterninger. Sidstnævnte lavede jeg ved at lave en old school espresso i sådan en espressokande over mit gasblus, som blev kølet af og kom i isterningeposer. Så ville iskaffen nemlig ikke blive al for tynd, når al isen smeltede.

Til et stort glas iskaffe skal du bruge:

  • Ca. 1 dl god og stærk, afkølet stempelkaffe (eller espresso)
  • 4-5 isterninger
  • Evt. en enkelt espressoisterning (kan sagtens undværes)
  • 2 dl mælk
  • Vaniljesirup eller anden sirup – smag til, så den bliver så sød, som du foretrækker

Bland det hele og nyd i solen.

Siruppen lavede jeg i morges, hvilket tog under ti minutter. Opskriften kommer på bloggen i morgen.

God solskinsdag, kære læsere!

Relateret indhold

1 kommentar

  • Besvar
    I 2013 | Bærmonster
    29. december 2013 at 9:41

    […] juli lavede jeg gazpacho, mange salater, drak iskaffe med vaniljesirup på græsplænen og var på Bornholm. I august stoppede jeg i praktik, flyttede […]

  • Skriv en kommentar