Ikke, at der er noget galt med rugbrød og havregryn…

… Men selvom man har travlt, kan man godt få lyst til at spise noget mere spændende til aftensmad, som stadig er nemt at lave.

Heldigvis havde de kære Price-brødre i genudsendelsen “Sur, sur, sur” (laver DR efterhånden nye udsendelser?) lavet en citron-pasta, der består af frisk pasta, citron, parmesan, olivenolie og basilikum. Jeg kunne ikke huske mængderne, så opskriften er frit efter min hukommelse, og absolut uden mængdeangivelse. Jeg tror dog, jeg brugte væsentligt mindre olie, end de olie- og smørglade brødre.

Opskriften til citronpasta til én person (så er det jo bare om at gange op)

  • 125 g frisk pasta (dvs. en halv pakke)
  • ½ øko citron (fordi sprøjtemidler i skallen er noget stads)
  • Parmesanost
  • Ekstra jomfru olivenolie
  • Peber og evt. salt (parmesanen er ret salt i sig selv)
  • Frisk basilikum

Pastaen koges i 3 minutter. Imens river du citronskallen og parmesanosten. Citronskal og saften fra den halve citron blandes med parmesanosten, olivenolien, peber og evt. salt. Pastaen vendes i hele molevitten, og hakkede basilikumblade strøes over med gavmild hånd.

En hurtig salat til nåede jeg også. På det sidste har jeg fået en voldsom forkærlighed for tomatsalat med ordentlig mozzarella – jeg kan sige, at den til Netto for en femmer sjovt nok ikke smager af en skid. Jeg bruger enten mine penge på en ordentlig, eller lader være med at købe en, den billige er alligevel spild af penge. Kald mig madsnob, speltmor, klidmoster, bærmonster – det er okay. 😉

Men altså: tomatsalaten i dag bestod af gode blommetomater, rødløg, mozzarella, friske basilikumblade, kalamata-oliven, salt, peber, hvidvinseddike og ekstra jomfru olivenolie. Bum. Den nåede jeg lige at lave, før vandet til pastaen kogte.

Dermed til dagens tallerken, der var klar et kvarter efter, jeg var kommet ind ad døren. Det kan man da kalde hurtig mad.

I torsdags fik jeg i øvrigt siet min hyldeblomstsaft og frosset den i halvliters flasker. Hele 5 liter blev den dobbelte portion til. Og den er dæleme god, hvis jeg selv skal sige det. Sommer på frost – ja tak!

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar