Hvorfor yogalærere ikke behøver kunne alt

IMG_2575web2Yogalærere skal kunne gå i split. Lave håndstand og skorpion. Spise sundt altid, gå tidligt i seng, drikke nul alkohol. Være i 100 procent zen i deres liv. Man kan hurtigt bygge idéer op om, hvordan andre folk gør. Inden jeg selv startede på min første, men forhåbentlig ikke sidste, yogalæreruddannelse i vinters, troede jeg selv på, at alle øvelser skulle sidde 100 procent i skabet, for at man overhovedet kunne undervise.

Jeg er en meget glad yogalærer i dag. Men jeg kan hverken gå i split, lave en skorpion og jeg øver mig stadig i at gå i seng i ordentlig tid. Og som man måske kan se på øverste billede, er der også plads til forbedring i min bro.

Gudskelov for det! For hvis jeg kunne alt og var frøken yoga-perfekt, vil det blive svært for dem, jeg underviser, at relatere til mig. Jeg er bare et menneske på godt og ondt, og heldigvis for det. Det uperfekte er alt andet lige også mere spændende. Så er der samtidig plads til at lære, plads til at blive bedre og plads til at bevæge sig mod et mål.

Yoga er ikke bare asanas, altså de fysiske øvelser, yoga er også en livsstil. Men hvordan man fortolker ahimsa (ikke-vold), hvordan man arbejder i sit liv, er op til den enkelte. Heldigvis. For mig er yoga en lang rejse, hvor jeg både lærer mig selv og min omverden bedre at kende. Der skal være plads til fejl og plads til det uperfekte.

Dyrker du yoga? Og hvad er yoga for dig?

Relateret indhold

3 kommentarer

 • Besvar
  PeacefulAngel
  3. december 2014 at 10:28

  Jeg forsøger at dyrke yoga. Jeg er på grund af sygdom blevet stiv i leddene, så jeg blev anbefalet yoga. Det er super godt. Kunne dog godt bruge en lærer af og til, bare for at vide om jeg nu også gør det rigtigt 😉 Altså rigtig på den måde at jeg ikke gør skade på mig selv, men det tror jeg ikke jeg gør.

  For mig er yoga smidighed, kærlighed til mig selv, åndelighed, buddhistisk (jeg ved hodt det ikke er det for alle) og ikke mindst en måde at have en sundere livsstil på. Jeg spiser bestemt ikke vildt sundt, men jeg nyder det mere end før yoga og jeg blev venner 🙂

  • Besvar
   lunabaermonster
   3. december 2014 at 12:36

   Det lyder dejligt. Der er yogaundervisning i hele landet, så det burde være muligt for dig at finde et hold, hvis du gerne vil have en underviser. 🙂

  Skriv en kommentar