Humus

Bemærk den utroligt yndige røde madkasse. En dag burde jeg vist lære noget om, hvordan man får mad til at fremstå pænt i stedet for tilfældigt.

Jeg ved ikke, hvordan jeg har kunnet undgå en opskrift på humus før, for jeg har virkelig lavet det mange gange. Det er super lækkert på madpakken med hjemmelavet rugbrød, i pitabrød, som dip og meget andet. Man kan dog risikere at dufte lidt af hvidløg, men det har jo aldrig skadet nogen. Altså andet end hvis man gerne vil kysse en, der sidder lige ved siden af, som ikke selv har indtaget hvidløg. Derfor må moralen være: giv mad med hvidløg til alle omkring dig, så opdager de ikke, at du dufter lidt af det.

Opskriften er ganske inspireret af salatsøstrene Scheftelowitz og Bock, dog med et par mindre ændringer.

Humus – til en ordentlig portion

  • 250 g kikærter
  • 1 tsk natron
  • 4 spsk. citronsaft fra en frisk og spændstig citron
  • 3 spsk. tahin
  • Godt og vel 1 tsk. spidskommen
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • Olivenolie
  • 1 1/2 dl vand

Sæt kikærterne i blød til dagen efter. Det er klart bedre end dåsekikærter, selvom de selvfølgelig kan være bedre end ingen kikærter overhovedet.

Kog kikærterne i to timer med 1 tsk natron – det gør, at kikærterne kan blendes helt bløde. Blend dem med presset hvidløg og alle de andre ingredienser, og smag til. Drys evt. med paprika eller røget paprika ved servering.

Det kan snildt holde sig i køleskabet i hvert fald 5 dage – længere har jeg ikke selv testet endnu.

Relateret indhold

10 kommentarer

  • Besvar
    Dip for alle pengene | Bærmonster
    19. februar 2016 at 15:20

    […] var humus, bruschetta, haydari, tabouleh, baba ganoush, feta, oliven, soyamandler, brød, grøntsagsstave, […]

  • Besvar
    Citron-humus | Bærmonster
    19. februar 2016 at 14:32

    […] er ingen nyhed her på bloggen. Men selvom den almindelige humus-opskrift efterhånden er en klassiker i mit køkken, så har den godt af justeringer. Jeg er for eksempel vild med at putte persille i min […]

  • Besvar
    Bærmonstre laver også det samme mad to gange | Bærmonster
    19. februar 2016 at 14:08

    […] siden af pandekagerne er der en ganske simpel salat med revet rødbede og æble og en skøn humus. Samme opskrift som her, men med masser af finthakket bredbladet persille i. Det gør jeg helt sikkert igen. Den blev […]

  • Besvar
    Grillmad betyder tilbehør | Bærmonster
    19. februar 2016 at 14:03

    […] var: humus, koldhævede fuldkornsflutes, vandmelonsalat med feta, kartoffelsalat og en blandet grøn salat med […]

  • Besvar
    Post-Balkan-syndrom | Bærmonster
    19. februar 2016 at 14:01

    […] mad, som min veninde og jeg ofte fik på Balkan. Det blev til ovnbagt aubergine og peberfrugt med humus […]

  • Besvar
    Dip for alle pengene | Bærmonster
    29. maj 2014 at 15:06

    […] var humus, bruschetta, haydari, baba ganoush, feta, oliven, soyamandler, brød, grøntsagsstave, god musik og […]

  • Besvar
    Kålwraps med humus | Bærmonster
    3. maj 2014 at 9:09

    […] Humus […]

  • Besvar
    Grillmad betyder tilbehør | Bærmonster
    4. januar 2013 at 22:39

    […] var: humus, koldhævede fuldkornsflutes, vandmelonsalat med feta, kartoffelsalat og en blandet grøn salat med […]

  • Besvar
    Bærmonstre laver også det samme mad to gange | Bærmonster
    25. september 2012 at 21:47

    […] siden af pandekagerne er der en ganske simpel salat med revet rødbede og æble og en skøn humus. Samme opskrift som her, men med masser af finthakket bredbladet persille i. Det gør jeg helt sikkert igen. Den blev […]

  • Besvar
    Post-Balkan-syndrom | Bærmonster
    16. juli 2012 at 22:19

    […] mad, som min veninde og jeg ofte fik på Balkan. Det blev til ovnbagt aubergine og peberfrugt med humus […]

  • Skriv en kommentar