Heja Sverige #2

For to år siden skrev jeg et indlæg med samme overskrift som dette. Fordi jeg er fan af Sverige med klipper og elge, med blåbær og træhuse, med svensktalende mennesker og ikke mindst sommerferie i godt selskab. For to år siden gik turen nord for Karlshamn, denne gang gik turen tæt på Gamleby og dermed lidt længere mod nord.

IMG_7071

Hele min mors side af familien var taget afsted, så vi havde lejet en hel herregård, for at kunne få 22 mennesker på plads i en uge. Herregården var tidligere bispebolig og hele bygningen var senere blevet flyttet.

IMG_7082

Det var et finurligt gammelt sted med kalkmalerier på væggene, et meget flot gammelt køkken ovenpå (og et velfungerende køkken nedenunder), en mystisk rumfordeling og noget så fuld af charme. Vigtigst af alt lå huset 400 meter fra en skøn badesø, som vi frekventerede flere gange dagligt, og så var haven fuld af kirsebærtræer. Jeg havde helt glemt, hvor sjovt det var at klatre i træer (jeg skulle jo plukke bær mindst et par gange om dagen 😉 ).

IMG_7024

En enkelt dag var vi i Astrid Lindgrens Verden, hvor jeg ikke har været i over 20 år, så de små huse var blevet endnu mindre og scenerne var blevet større. Jeg græd muligvis lidt, da de spillede Brødrene Løvehjerte på en af de mange udendørs scener.

IMG_7019

Ellers hyggede vi os med at plukke bær (særligt min ene onkel og jeg), at bade, læse bøger, spille spil, gå ture, lave mad og ikke mindst lave og spise mad.

IMG_7064

Mine brødre og svigerinde og jeg havde maddag en af dagene, hvad der både kom lækker brunch, cookies til eftermiddagskaffen, indisk mad med bl.a. dahl til hovedret og frugtsalat med råcreme og andet godt til dessert. Muligvis lidt ambitiøst, og jeg tilstår, at det er min skyld. Jeg er så glad for at lave mad, at jeg nogle gange også skal huske at styre alle mine idéer, haha.

IMG_7065

Som jeg også har givet udtryk for nogle gange på bloggen, har det sidste halve år været heftigt. Jeg kan faktisk ikke huske, om jeg nogensinde har været så træt ind i knoglerne før – og det på trods af, at jeg ikke har små børn, som flere af mine kære veninde.

Men det magiske er, at det halve års træthed er væk nu. Noget sommerferie og en uge væk i Sverige har været guld værd, og jeg føler efterhånden, at jeg er klar til at gå i gang igen. Jeg havde helt glemt, hvor godt ferie kan være, når man husker at komme ned i gear. Og jeg blev mindet om, at ferie ikke altid behøver at handle om at besøge et land langt borte, men vigtigst skal handle lave rare ting i langsomt tempo med mennesker, man holder af uden for meget internet og sociale medier. Slow living er altså en dejlig ting, og jeg vil øve mig i at gøre lidt mere i det. For faktisk kan man være ganske effektiv, hvis man netop gør én ting ad gangen, i stedet for de mange, jeg ofte kan gøre.

Hvad jeg i øvrigt skal i gang med i fremtiden, vil jeg måske skrive om senere – hvis I har lyst til at høre det?

Relateret indhold

2 kommentarer

 • Besvar
  Om at være et Bærmonster | Bærmonster
  19. august 2016 at 11:28

  […] fryseren, sylter, bager eller gør noget andet rart ved resten. Jeg plukkede for eksempel så mange kirsebær i Sverige, at jeg udstenede et kg, da jeg kom til Danmark, og puttede i min fryser. Hvad jeg skal lave med […]

 • Besvar
  Bodil
  8. august 2016 at 9:35

  Fantastisk sted! Ser virkelig dejligt ud

 • Skriv en kommentar