Hej fra Yangon

IMG_4386

I Yangon, Myanmar er det aften nu. Her bliver tidligt mørkt. Mørkt som jeg kun kan huske fra Afrika. På den måde, hvor man slet ikke når at opdage overgangen, før den sorte nattehimmel har overtaget.

Mens bilerne drøner forbi ude på Maha Bandoola Street, og dytter hver gang de drejer eller bare har lyst til at dytte, sidder jeg indenfor på kontoret med tændt aircondition for ikke at gå helt til. Her er varmt, fugtigt og dejligt.

Jeg har lige spist en sød mango og en mangosteen, jeg købte fra en af de utallige gadehandlere. Og brugt godt 30.000 i supermarkedet. Kyat, vel at mærke, så vi taler om cirka 150 kroner, men det virker stadig ret vanvittigt at lange så store beløb over disken for to poser mad og diverse.

Indtil videre har jeg lært at sige hej, tak og vegetar på burmesisk, men jeg har planer om at kunne føre små samtaler, inden jeg tager væk herfra – omend burmesisk er rimelig svært at forstå med en dansk sproghjerne (i hvert fald min).

Siden jeg ankom i mandags, er jeg blevet taget noget så godt imod af to seje danskere, der har arbejdet frivilligt for projektet i en måned, og Billy, der er ansat på projektet i Yangon (du kan læse om projektet her, om du er nysgerrig).

Jeg har ikke tænkt mig at skrive særlig meget om det projekt, jeg er frivillig på på Bærmonster. Det kommer jeg til gengæld til at gøre på en masse andre platforme (Instagram, Facebook, mere Facebook og bloggen på Minglabar Myanmar), hvor jeg skal kommunikere om projektet – plus det løse. Fokus på Bærmonster er stadig mad, livsstil og rejse – så selvfølgelig kommer jeg til at skrive lidt om pagoder og lignende her. Jeg håber, du vil følge mine eventyr i Yangon og resten af Myanmar de næste tre måneder. 🙂

IMG_4385

Det var egentlig bare meningen, at jeg lige ville give et pip herfra, inden jeg begiver mig en uge væk fra Yangon (og muligvis internet, who knows).

Men man kan jo ikke have en mad-livsstilsblog uden at vælte i mad. Og selvfølgelig har jeg store planer om at spise mig igennem Myanmar (uden at overspise mig, ikke?). Her til aften har jeg fået en gang “rissalat med æg” på et af de utallige gadekøkkener (se billedet ovenfor). Der er ikke meget salat over det, da det mest består af krydret, stegt ris, lidt koriander og jordnødder – og så et spejlæg. Salat eller ej – det smager virkelig dejligt, og koster rørende lidt.

IMG_4382

Til frokost var jeg sammen med de to danskere og Billy forbi et andet gadekøkken, hvor vi spiste “burmesisk tapas”, hvilket også er absolut anbefalelsesværdigt. Og lidt mere grøntsagsrigt end “rissalaten”.

Alt godt, Luna

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar