Havregrynscookies til snevejret

IMG_1898webOkay, måske er ovenstående havregrynscookies ikke ligefrem til snevejret, men nærmere til os, der trænger til lidt rarhed, blødhed og knasende, chewy cookies på sådan en snevinterhvidsfin og kold dag.

Opskriften er lånt af Mira Arken (og modificeret en anelse), og så ved man, at det holder. Det gør disse cookies heldigvis også.

Til 12 cookies (en bagepladefuld) skal du bruge:

  • 80 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk kanel
  • 130 g rørsukker
  • 75 g havregryn
  • 80 g blødt smør
  • 1 æg
  • 50-70 g rosiner
  • 50 g grofthakkede mandler

Sæt ovnen på 180 grader.

Bland hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, kanel, rørsukker og havregryn sammen. Smuldr smørret i dejen, så den bliver blandet godt rundt. Saml det hele med et æg fra en glad høne. Tilsæt til sidst rosiner og mandler.

Sæt dejen på en bageplade med bagepapir på ved hjælp af en teske. De flyder meget ud under bagningen, så lav plads mellem kagerne.

Bag dem ved 180 grader i cirka 10 minutter, og lad dem efterfølgende køle lidt af på en rist. Og nyd de sprødbløde cookies mens sneen farver alting hvidt og kaffen stadig er varm (eller om sommeren, for den sags skyld).

Du kan selvfølgelig sagtens udskifte mandler og rosiner med for eksempel hasselnødder og tranebær, valnødder og chokolade eller hvad du lige lyster. Jeg tror for eksempel mandler og appelsinskal vil være en ret dejlig kombination. Hvis du helt dropper nødderne, så skal der nok en anelse mere havregryn i dejen, ellers bliver den lidt for blød.IMG_1897web

Relateret indhold

2 kommentarer

  • Besvar
    Appelsincookies | Bærmonster
    20. februar 2014 at 22:37

    […] er skåret over samme læst som disse havregrynscookies, hvor den oprindelige opskrift stammer fra Mira Arkin (og er modificeret en anelse). Alligevel vil […]

  • Besvar
    Cookies med en peanut i. Eller flere | Bærmonster
    5. februar 2014 at 16:04

    […] I hvert fald lidt. Både tirsdag og torsdag bagte jeg dejlige, sprødbløde cookies, først havregrynscookies og derefter disse peanutcookies. Sidstnævnte var til mine søde forældre, fordi ja, fordi de er […]

  • Skriv en kommentar