Guld i 99 meters højde

IMG_4587

Jeg har gloet på guld i absurde mængder i dag. Shwedagon Pagode i Myanmar glimter så voldsomt, at solbriller er anbefalelsesværdige.

IMG_4596 (1)

Ifølge legenden er Shwedagon på 99 meter hele 2.600 år gammel og rummer blandt andet otte af Buddhas hår samt et par fodaftryk og andet godt.

IMG_3380

Om det er rigtigt eller om den reelt “kun” stammer fra mellem det 6. og 10. århundrede, er næsten ligegyldigt i virkeligheden. Historien gør sit.

IMG_3385 (1)

Det samme gør de mennesker, der bruger pagodaen og det store område med Buddha-statuer i små rum og store rum, de udendørs områder i skyggen, Boddhi-træer og så videre også. Munke tager billeder af hinanden med smartphones, familier spiser madpakker og snacks, unge spiller spil på deres telefon, nogle tager en lur i skyggen, børn løber rundt og leger, en kvinde ammer, en munk snakker med en kvinde.

IMG_3393 (1)

Det er vigtigt buddhisterne at vide, hvilken dag, man er født, så man kan tilbede/ofre til den dags statue. I Myanmar er ugen delt op i otte dage, da onsdag er delt i to. Jeg måtte ty til kalenderen på min telefon, der kunne fortælle, at jeg er et mandagsbarn.

IMG_3391 (1)

I modsætning til, hvordan mange bruger kirken i Danmark, står myanmesernes brug af pagoder i slående kontrast. De hænger ud ved deres helligdomme, og jeg må sige, at jeg er fan af konceptet.

IMG_3372 (1)

Jeg nåede både at falde i snak med en munk og senere en hel gruppe unge, myanmesiske studerende, der gerne ville tale engelsk. De udspurgte mig om alt muligt, og det var ret så skægt.

Nogle gange oplever man nogle ret sjove ting, når man rejser alene. Mere om det i et andet indlæg.

IMG_3392 (1)

I morgen er det tre uger siden jeg landede i Yangon, og jeg kan ikke sige at have væltet dig, kære læser, i blogindlæg. Det på trods af, at jeg selv vælter over i indtryk, billeder, ord og andet godt.

Jeg har egentlig lovet mig selv ikke at undskylde manglende indlæg, for det kan hurtigt blive en undskyldnings-butik så, i forhold til, hvor ofte jeg drømmer om at skrive. Faktum er, at bloggen er min hobby og noget, jeg på ingen måde tjener penge på. Men jeg elsker den stadig. Og derfor er forsættet herfra at få skrevet oftere på Bærmonster, så indtrykkene ikke flyder alt for meget ud i hinanden. Det hjælper heldigvis, at jeg også skriver dagbog og er gået i gang med noget så oldschool som håndskrevne breve. Jeg siger dig, det er hyggeligt!

Relateret indhold

2 kommentarer

 • Besvar
  Pagoder I Yangon, Myanmar | Bærmonster
  18. marts 2016 at 8:03

  […] pagode i Myanmar og et absolut must, hvis du er i Yangon. Læs mere om mit første besøg ved Shwedagon her. Det koster 8.000 kyat for udlændinge. Husk tøj, der dækker skuldre og knæ. Giv dig god tid og […]

 • Besvar
  Postkort fra Myanmar: Hurra for praktik | Bærmonster
  19. oktober 2015 at 6:54

  […] markedet til kampagnen i Danmark og ikke mindst at besøge Shwedagon i Yangon, den store pagode, jeg før har skrevet om. På billedet øverst er det de fleste af rejsetruppen ved Shwedagon, efter solen er gået ned. Det […]

 • Skriv en kommentar