Grove pandekager med røget laks og wasabi-avokadocreme

Jeg har lovet mine venner, at jeg skal holde op med at sige “bum”. Jeg forsøger virkelig. Men Gud, hvor havde jeg lyst til at skrive “bum” efter denne overskrift. Den forklarer jo ligesom sig selv, og så ved man, hvad det handler om.

I øjeblikket er jeg ved at trawle min sommermad igennem, fordi jeg har været en elendig blogger i sommerferien (jeg kom til at være væk fra en computer og udenfor i stedet – undskyld!).

Helt tilbage til starten af sommerferien lavede jeg denne lækre ret. Jeg er fuldstændig tosset med pandekager, laks og avokado, så hvorfor ikke kombinere det?

Derfor lavede jeg en madpandekagedej. Jeg har to forskellige pandekageopskrifter jeg altid bruger, afhængig af om det er til hovedret eller dessert. Den største forskel er lidt mindre salt, lidt sukker og grahamsmel i stedet for rugmel i dessertpandekagerne samt kardemomme i stedet for brændenælder. Det er nok ret klidmoster-agtigt at fyre alt det grove mel i, men jeg synes simpelthen, det smager bedre.

Ingredienser til 8 store madpandekager:

  • 100 g hvedemel
  • 100 g rugmel
  • Evt. en sjat tørrede brændenælder (mest for syns skyld, de smager ikke af så meget)
  • 3 øko-æg
  • 4-5 dl mælk (der skal mere mælk til, når man bruger grovmel, det er ligesom om, det suger mere)
  • ½ tsk salt

Pisk det hele sammen, og lad det stå og trække på køl i en halv time. Det er vigtigt at lade det trække, når der er groft mel i, for melet skal lige “blødes” lidt op.

Lav pandekagerne. Smør på panden er klart bedre end olie, her kan man virkelig smage forskel. Hvis du bruger en god pande, behøver du ikke putte smør på hver gang.

Avokadocreme til 1 person:

  • 1 avokado
  • Salt og peber
  • Citron
  • En sjat wasabi

Mos avokadoen og smag til. Der skal ikke bruges for meget wasabi; avokadoen skal stadig smages, det er kun for at give det et ekstra pift.

Og gør sådan her. Til mig selv brugte jeg 100 g røget laks.

Og rul!

Jeg lavede en blandet salat ved siden af, sådan en typisk en med de grøntsager jeg lige havde, og en olie-eddike-dressing.

Og her er den dags aftensmad:

Det er virkelig dejlig mad. I hvert fald hvis man som mig er stor fan af pandekager, laks og avokado.

Resten af pandekagerne kan gemmes på køl eller fryses. Det nemmeste er at putte madpapir mellem hver pandekage; så kan man nemt tage en ud ad gangen (og stadig putte flere i samme pose).

Relateret indhold

4 kommentarer

  • Besvar
    Sprøde pandekager med blødt tilbehør | Bærmonster
    19. februar 2016 at 13:56

    […] Pandekagerne har jeg blogget om her. […]

  • Besvar
    Chili sin carne | Bærmonster
    6. maj 2015 at 13:43

    […] havde nogle grove pandekager i fryseren, jeg gerne ville have brugt. Min tanke var at gratinere dem med noget simpelt, […]

  • Besvar
    Sprøde pandekager med blødt tilbehør | Bærmonster
    18. april 2012 at 22:19

    […] Pandekagerne har jeg blogget om her. […]

  • Besvar
    Chili sin carne | Bærmonster
    26. oktober 2011 at 18:25

    […] havde nogle grove pandekager i fryseren, jeg gerne ville have brugt. Min tanke var at gratinere dem med noget simpelt, […]

  • Skriv en kommentar