Grøntsagstærte med squash

IMG_1100webJeg havde en periode, hvor jeg lavede grøntsagstærte i forskellige variationer ret ofte. Det blev til alt fra grøntsagstærte med blandede grøntsager, rød og grøn tærte, spinattærte, tomattærte eller porretærte. Spinattærten og tomattærten har jeg åbenbart aldrig haft på bloggen – det må snart ske, for de er faktisk ganske gode, hvis jeg selv skal sige det.

Men nok om andre tærter. Det er alt for længe siden, jeg har lavet tærte. Det er dejlig mad og en super måde at bruge diverse grøntsagsrester på. Hvis man samtidig laver bunden og æggemassen efter nedenstående opskrift, som jeg faktisk stor set altid bruger, så er det faktisk ikke så fed en affære endda.

Jeg havde en squash og lidt andre grøntsager i mit køleskab, og det kom der så ovenstående – i øvrigt ganske vellykkede – tærte ud af.

Sæt ovnen på 175 grader.

Til en tærte til cirka fire personer skal du bruge:

Ingredienser tærtebund:

  • 100 g rugmel (speltmel eller fuldkornsmel kan også bruges)
  • 100 g hvedemel – jeg har endelig fået købt Ølandshvedemel, så det røg i
  • ¼ tsk salt
  • 1 æg
  • Ca. ¾ dl vand
  • 1 spsk. olivenolie

Bland ingredienserne til dejen. Forbages i tærteformen 10 min, prik gerne nogle små lufthuller med en gaffel. Dejen er klistret og lidt træls at putte i formen, men nogle våde hænder og lidt tålmodighed, så kan den fint køres ud. Til gengæld er der ikke smør i og så bliver bunden dejligt sprød.

Ingredienser æggemasse:

  • 2 æg
  • 200 g hytteost
  • En sjat mælk, så det ikke bliver alt for fast (vel knap 1/2 dl)
  • Frisk timian eller cirka en teskefuld tørret
  • 1 tsk groft salt – evt. mindre, hvis hytteosten er meget salt
  • Peber
  • Lidt tørrede chiliflager eller chilipulver
  • Evt. 40-50 g feta på toppen

Ingredienser fyld:

  • Lidt olivenolie til stegning
  • 1 løg, cirka 100 g
  • 1 squash, cirka 300 g
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 stor gulerod
  • Evt. en håndfuld rucola, hvis du lyster

Hak løg og skær squash, gulerod og peberfrug i terninger. Lad det simre på en varm pande med olivenolie på i cirka fem minutter, så grøntsagerne bliver lidt bløde og trækker smag.

Bland med rucola og fyld i tærtebunden. Hæld æggemassen på og top med feta. Tærten skal bages i cirka 45 minutter ved 175 grader. Den har godt af at sætte sig lidt bagefter, så lad den gerne stå fem minutter, før du skærer i den.

Jeg spiste tærten med en old school 90’er salat med rucola, cherrytomater og ristede pinjekerner. Nåja, og et drys god olivenolie og lidt balsamico, salt og peber.

IMG_1101web

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar