Grønnere fingre end man selv troede eller forårslykke i krukker

Nogle gange bliver jeg overrasket over, at mine fingre faktisk ikke er helt så anti-grønne, som jeg troede. Eller nærmere blive overrasket over, hvor lidt der skal til for at få noget til at spire. Et par frø, noget jord, lidt vand, lys og tålmodighed. Sådan kan man få mange ting til at spire. Ikke kun planter.

Ovenstående er dog i planteafdelingen, det er nemlig mine nye chiliplanter, som vist snart skal rykkes ud i nogle krykker med en stikling i hver. Ligesom da jeg plantede mine første chilier for to år siden, blev jeg også denne gang overrasket over, at ikke bare ét frø, men nærmest alle dem, jeg har haft plantet, har stor nok vilje til at krænge sig op af jorden. Det er altså forårslykke, hvis jeg selv skal sige det.

Mine to år gamle chiliplanter har mere eller mindre måttet lade livet. Jeg har en tilbage, der ser noget slunken ud. Så vidt jeg ved, er chilier faktisk flerårsplanter, men om det kun er to år, det har jeg endnu ikke kunnet læse mig frem til. Hvis du ved det, så vil jeg blive mægtig glad for at få lidt afklaring.

God søndag fra chiliplanternes land.

/Bærmonster

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar