Grønkålschips

IMG_1851webDe har huseret godt og grundigt rundt i blogverdenen, så da jeg stod med en stor pose smukke, økologiske grønkål forleden, så skulle det være. At kalde dem chips er måske en tilsnigelse, men de knaser og smager dejligt. Og så er det oven i købet sundt. Grønkål strutter af vitaminer, og de ryger heldigvis ikke alle sammen ud ved varmebehandling.

For at lave dejlige, sprøde grønkålschips skal du bruge:

  • Grønkål
  • Lidt olivenolie
  • Soyasauce
  • Evt. lidt røget paprika

Eller prøv dig frem med de mange andre smage, der husere i blogland. Soya er med til at salte, men er sundere end salt og salter efter min mening på en dybere og mere smagfuld måde, og til grønkålschips virker det super fint.

Sæt ovnen på 100 grader (min var så vidt jeg husker 150-170, men jeg var utålmodig og fik til gengæld som billedet viser lidt halvskævt bagte chips, så derfor vil jeg anbefale at sætte temperaturen ned).

Skyl grønkålen godt og tør den i en salatslynge eller et rent viskestykke. Riv eller skær dem i lidt mindre stykker, så de er til at spise. Bland med soyasauce, en anelse olive og eventuelt lidt røget paprika og put på en bageplade med bagepapir på. Lad dem hygge sig i ovnen en times tid. Husk at holde øje med dem, for det kan pludselig gå hurtigt for de små, fine kål.

Nyd chipsene som de er eller som lækkert tilbehør til aftensmaden.

Relateret indhold

2 kommentarer

  • Besvar
    Opskrift på jordskokkesuppe - vegansk | Bærmonster
    4. februar 2017 at 16:11

    […] Ristede hasselnødder, kålchips eller noget andet […]

  • Besvar
    I 2013 | Bærmonster
    29. december 2013 at 9:41

    […] jeg på instagram og kom i tidligt julehumør med risengrød og klatkager. I december lavede jeg sunde chips, skrev tanker om bæredygtighed og lavede to slags gløgg (hvid og rød) og æbleskiver. Og fejrede […]

  • Skriv en kommentar