Grønne gåture og gå ikke glip af – i Yangon, Myanmar

Når betonhøjhusene skyder op i Yangon, er det rart at kunne finde lidt grønt til øjnene engang imellem. Eller finde gamle, sjove bygninger at kigge på. Her får du de steder i Yangon, Myanmar, som jeg varmt vil anbefale at gå en tur forbi, hvis du er så heldig at være i et gyldne land. Billedet øverst er fra Kandawgyi Lake, som du kan læse mere om nedenfor.

Grønne gåture

IMG_5356

People’s Park: Lige ved siden af Shwedagon med rigtig flot udsigt til pagoden. Super fin park med mange sjove detaljer, gemmesteder, tårn, legerum, bænke, skakboard osv. Koster 300 kyats for adgang.

IMG_5298

Kandawgyi Lake: Et dejligt sted at gå tur med både pagoder, restauranter og ”Karaweik”, der er både et flot syn udefra og som indefra huser en restaurant med burmesisk dans osv. (det koster 33-35.000 kyat for buffet og danseshow). Parken omkring Karaweik koster 300 kyats at komme ind i.

IMG_4960 (2)

Inya Lake: Gå en tur på Lover’s walk og se evt. Aung San Suu Kyis hus. Hendes hus er dog beskyttet af store mure, så det er ikke meget, man kan se.

Gå også en tur forbi

IMG_4569 (1)

Minister’s Office: Kæmpe rødt bygningskompleks, der ligger i krydset mellem Maha Bandoola Street og Thein Phyu, lige overfor YMCA. Tidligere ”Sekretariatet”, her briterne regerede Burma fra og her Aung San blev myrdet.

Strand Hotel: Strand Road. Gammel bygning fra kolonitiden, som burmeserne var forment adgang til i mange år. Dyrt, men interessant og flot sted at få en kop kaffe eller en enkelt drink fredag aften.

Maha Bandoola Street og Anawratha Street: Sjove gader at gå op og ned ad. Det vælter med gadeboder, gadekøkkener, mennesker og indtryk.

19th Street mellem Strand Road og Anawratha: Chinatown, hvor der er mange små gadekøkkener med ølsalg.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar