Grøn smoothiebowl med broccoli og spinat

Jeg har efterhånden delt den en pæn slat gange på Instagram, og spist den en del flere gange i virkeligheden. Den grønne smoothiebowl er et morgenmadshit, både på smagsfronten og på sundhedsfronten. Spiser du den til morgenmad, har du allerede spist 250 g grønt og frugt og er dermed godt i gang med dagens grønne indtag. 🙂

Derfor er det vist rigeligt på tide, at du får en opskrift. Den kommer lige nedenfor.

IMG_6095

Til en stor portion til morgenmad skal du bruge:

  • 100 g frossen broccoli
  • 50 g frossen spinat (eller 75 g broccoli og 75 g spinat)
  • 100 g frossen banan (alternativt en stor frisk, men frosne giver en lidt anden smag)
  • Lidt frisk ingefær
  • Lidt citronskal og -saft fra en økologisk citron
  • 1-2 dl plantemælk. Både cashewnøddemælk, rismælk, sojamælk, havremælk og mandelmælk fungerer godt
  • Evt. 1 tsk lechitingranulat
  • Evt. en teske spirulina
  • Evt. en daddel eller to eller lidt stevia, hvis du vil have den sød (jeg synes, bananen søder fint i sig selv)

Blend det hele og top med alt, hvad du lyster. Fx havregryn, granola, chiafrø, bipollen, hampefrø, morbær, kokosflager og andet helselir. Eller top med frugt, nødder eller noget helt andet.

IMG_6397

Relateret indhold

7 kommentarer

  • Besvar
    Opskrift på smoothie med jordbær og havtorn | Bærmonster
    4. marts 2017 at 20:03

    […] Måske fordi jeg, indrømmet, ofte laver de samme smoothies. Enten en god, grøn sagt med banan, spinat, broccoli (faktisk har jeg sat grøntsagsmængden i denne op, så jeg nu putter 100 g frossen spinat og 100 […]

  • Besvar
    Små ting #23 | Bærmonster
    4. oktober 2016 at 11:04

    […] med morgenmad inden, er denne store greenie blevet min to-go-mandagsmorgenmad. Opskriften er cirka denne, dog med 100 g spinat og 100 g broccoli samt lidt ærteproteinpulver, så den mætter helt til […]

  • Besvar
    Opskrift på vegansk smoothie med rødbede | Bærmonster
    12. august 2016 at 11:08

    […] i gang med enten den grønne eller den røde smoothie. Den grønne kan du finde opskriften på lige her, og den røde med rødbede kommer […]

  • Besvar
    A+K/VenterPaaVinBlog
    20. juli 2016 at 22:15

    Det ser unægteligt enormt lækkert ud, helt skipperskræk.

    – A

    • Besvar
      Marianne Luna
      21. juli 2016 at 10:56

      Mange tak – det er også lækkert (og meget grønt 🙂 )

  • Besvar
    Johanne
    18. juli 2016 at 20:24

    Ser lækkert ud! Har du nogen erfaring med at lave dobbelt og sætte det i køleskabet til dagen efter??✌?️

    • Besvar
      Marianne Luna
      18. juli 2016 at 22:20

      Tak, det er det også. 🙂 Man kan sagtens godt den et par timer, men jeg vil aldrig gemme en smoothie til dagen efter, da det ilter frugten og grøntsagerne meget at blive blendet, og holdbarheden på vitaminerne i det falder derfor. Derfor foretrækker jeg egentlig at nyde den med det samme. Hvis du har noget i overskud, er det til gengæld altid godt at fryse ned i ispindeforme. 🙂

    Skriv en kommentar