Græskarmums eller en slags græskaris

I anledning af Valentines Day får du et hjerte. Et par stykker, faktisk. Det kræver bare små hjerteforme (eller andre forme, hvis du ikke gider hjerter), græskar, kokosmælk og nogle skønne, varme krydderier.

Jeg synes egentlig, Valentines Day er frygtelig overvurderet, og det er ikke kun fordi, jeg bor med mig selv. 🙂 For kan man ikke fejre kærligheden hele året? Til gengæld skal jeg fejre Galentines Day med to herlige veninder i aften, så alt er godt.

Har du planer om fejring i aften af en art?

Da jeg lavede græskarherligheder (aka vegansk græskartærte, der både kan spises rå og bagt) i december, var jeg ærlig talt allermest vild med fyldet. Særligt det ubagte af det. Det er heldigvis intet problem, når det er vegansk og glutenfrit (jeg tænker, man får ondt i maven af en masse ubagt mel).

Om du kalder det små græskaris eller græskarmums, som jeg har gjort, må du helt selv om. Konceptet er enkelt og udfaldet virkelig lækkert. Jeg har en god stak i fryseren, og sådan et enkelt hjerte kan faktisk tage overraskende meget sukker- og snacktrang, måske på grund af de mange varme krydderier og den fede kokosmælk.

De kan helt sikkert også blendes i smoothies eller røres i en ismaskine til en sej is. Havde jeg haft en ismaskine, havde græskarmumsen helt sikkert fået en tur!

Til græskarmums skal du bruge:

  • 500 g hokkaidogræskar i bagt vægt (dvs. lidt mere ubagt, da der fordamper lidt under bagning). Bruger du øko, kan du sagtens bage det med skræl på. Du kan også bruge bagt butternutsquash, dog uden skræl
  • 400 g kokosmælk (en dåse)
  • 1 dl agavesirup eller anden sødning
  • 4 1/2 tsk ægte kanel
  • 1/2 tsk revet muskatblomme (kan erstattes med nok ca. 1/4 tsk muskatnød)
  • 2 1/2 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødte nelliker
  • 1 knivspids salt

Skær græskarret i mindre stykker og bag det ved 175-200 grader til det er helt mørt i cirka 30 minutter – hold øje.

Blend græskarret med kokosmælk og agavesirup. Tilsæt lidt efter lidt alle krydderierne, og smag til undervejs. Måske et par gange. 🙂 For det smager også dejligt i varm tilstand.

Frys i små eller store forme, evt. små ispindeforme, eller frys på ismaskine. Og nyd den frosne græskarmums.

IMG_5915

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar