God mad, glæde og opgaveskrivning i Barcelona

Sidste uge har jeg været i Barcelona, der stod på en god blanding af at besøge længe savnet veninde, der bor i byen et halvt år, og opgaveskrivning. Det har dog også betydet skøn mad – både hjemmelavet og rigeligt med tapas på små hyggelige steder.

Da jeg ankom lørdag havde min veninde og hendes kæreste været så søde at lave lækker risotto med fisk og salat til. Fisken havde fået et gavmildt lagt nødder, hvilket i den grad kan anbefales.

Alle morgenerne fik vi masser af lækker frugt, men for at der ikke skulle gå for meget Lene Hansson i det, lavede vi klatkager mandag morgen med søndagens risengrødsrester. Klatkager er virkelig en skøn spise og grunden til, at man bør lave rigeligt med risengrød, hvis jeg selv skal sige det.

Opskriften er ganske simpel (vi lavede dobbelt, hvilket der kom 15 klatkager ud af):

  • En lille skål risengrød
  • 1 æg
  • 1 spiseskefuld mel
  • 1 spiseskeful sukker
  • Kardemomme, vanillesukker, revet citronskal eller hvad man ellers lige har af lækre krydderier

Det hele blandes godt, og steges i små klatter i smør. De kan sagtens spises dagen efter, hvis der er rester.

Ovenstående viser mandagens morgenbord, der var absolut fantastisk. Til højre anes ølsiruppen, som vi lavede, da vi var kommet til at købe en malt-drik, der slet ikke var øl. Den var ganske inspireret af Piskerisets opskrift på ølsirup, men blev så ikke helt en ølsirup, men vel nærmere en maltsirup. Det bliver ikke sidste gang, jeg begiver mig ud i ølsirup-eksperimenter. Det er i øvrigt fremragende både på klatkager og risengrød.

Der kommer meget mere om Barcelona, når jeg er på den anden side af opgaveskrivning. For jeg har både fundet et fantastisk tapassted, forelsket mig i Sagrada Familia, været på markeder og nydt solskinnet i charmerende Barcelona.

Relateret indhold

2 kommentarer

  • Besvar
    lunabaermonster
    12. december 2011 at 9:57

    Det er virkelig en genial idé med ølsirup! Specielt efter vi havde købt to malt-drikke, der slet ikke var øl (sådan kan det åbenbart gå, når man ikke kigger ordentligt på navnene i et spansk supermarked). Men sirup kunne man sagtens lave af dem.

  • Besvar
    Piskeriset
    11. december 2011 at 18:26

    Fedt at du kunne lide den! Jeg var også ret fascineret af den sirup og glæder mig til at eksperimentere videre med den 🙂

  • Skriv en kommentar