Glimt fra Food Festival 2014

IMG_2270webForrige weekend løb Food Festival af stablen i Århus. Det er den tredje af sin slags, men af uransagelige årsager har jeg ikke været der før. Det skulle der laves om på, så det meste af min lørdag blev brugt derinde i solskin og med fremragende selskab af søde højskolefolk. Der var pakket med mennesker derinde, og desværre kø til stort set alt. Det er jo både godt – for festivalen – men også lidt skidt for os utålmodige sjæle. Jeg forstod nu fint alle de andre, som var taget af sted samme dag, for det var virkelig sjovt at se, smage, dufte til og tale om det store udbud af mad, drikkevarer og andre ting og sager. Der var alt fra kompostspande (hvilket i øvrigt var ret interessant) til ny gastronomi til grøntsager, kød, høns, vin og alt indimellem. Så mange forskellige producenter var til stede, at nedenstående bare er et lille bitte udpluk. IMG_2294web Kål i lange baner i grøntsagsteltet, og så bliver sådan en kålkælling jo helt glad i hjertet. IMG_2291web Man kunne snitte sin egen kålsalat. IMG_2297web Camilla Plum var der i egen skikkelse og serverede mad fra egen bod. Udover det havde hun det mest fantastiske udvalg af krydderier, man kunne købe. IMG_2295web Ser det ikke ret så skønt ud? IMG_2286web Der var mulighed for at blive inspireret på krydderurtefronten, hvis man ikke har så meget plads. Jeg overvejer kraftigt at lave sådan en anordning til mit køkken, det er da for skægt. (Og beklager det mærkelige billede med en mand, der nærmest får kappet hovedet af. Sådan er det, når der er en milliard mennesker, det bliver lidt svært at tage billeder) IMG_2283web Der var havtorn. Hvilket minder mig om, at jeg selv snart skal på jagt efter en stak igen. IMG_1673web Og koldbryg fra Peter Larsen, der er kaffe, som (sjovt nok) er brygget på koldt vand. Det smagte dejligt, skulle jeg hilse at sige. IMG_1675web Vi købte smagsbilletter til vin- og øl-afdelingen “Nordiske dråber”. De fleste andre steder kastede de smagsprøver efter os, men her kunne man til gengæld få en lidt større slat mod en ganske fair pris. Jeg fik hilst på Lone Landmand fra den fabelagtige og forfriskende (og nødvendige!) samfundskritiske blog “Beretninger fra et autentisk landbrug”. Hun stod med Søren Sørøver og serverede smagsprøver på deres hjemmebryggede vin fra Vinhuset Kvist og Vitus. Det smagte i øvrigt rigtig dejligt. IMG_1680webJeg vil ikke gå i detaljer med alt det, vi smagte, men i stedet pege på det, der virkelig var godt. For indrømmet, nogle af de øl, vi smagte, var altså til den alt for vandede side. Udover de rare Kvist og Vitus, vil jeg slå et stort slag for Syndikatet. IMG_1682webVi prøvede flere af deres øl (idet vi bestilte nogle forskellige og smagte af hinanden), og jeg må sige, at alle dem, vi prøvede, var så dejlige. Fulde af smag og eftersmag, god krydring og ja – jeg er altså ikke ølanmelder – men gode var de. Jeg håber, jeg kan opstøve Syndikatet et andet sted. Herfra kan jeg bare sige: Godt gået. Det er fedt at se, hvor mange spændende råvarer og produkter, man kan finde rundt omkring i Danmark i dag, ligesom det er sjovt og lærerigt at få en god snak med de mennesker bag, som virkelig brænder for deres projekt. Det var dog ærgerligt, at man skulle have været meget tidligt ude, hvis man ville have plads på de fleste af de særarrangementer, der løb af stablen hen over weekenden. Men jeg tror også selv, at festivalen blev overrasket over opbuddet, for der var virkelig mange mennesker forbi. Jeg glæder mig allerede til næste år, hvor jeg håber, jeg får tid til at være der hele weekenden.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar