Glimt fra Aarhus Food Festival

food festival Aarhus baermonster

[REKLAME. Jeg fik sponsoreret indgang til Aarhus Food Festival, men er ikke yderligere betalt, ligesom jeg naturligvis selv må bestemme hvad og om jeg ville skrive om festivalen. Læs mere om min reklamepolitik her]

I sidste weekend spiste jeg mig fornøjet gennem smagsprøverne på Aarhus Food Festival sammen med en god veninde. Vi var der både fredag og søndag, for vi skulle jo nødig gå glip af noget.

foodfestival-smukke-aebler

Jeg har været på Food Festival et par gange før, men kunne ikke komme sidste år, da jeg netop var landet i Myanmar. Og wauw for en omgang i år! Aldrig har jeg set så mange boder og telte, og der skulle ikke meget til for at fare vild. Fredag var vi der fra 14.30 til lukketid kl. 19, og selvom vi ikke var med på workshops og bare tullede rundt, smagte på sager og talte med seje producenter, så var der masser at se, smage og dufte.

Fredag var der klart færre mennesker end søndag, på trods af weekendens generelt ustadige vejr.

foodfestival-richs

Staderne var en kombination af små, lokale producenter fra Østjylland og omegn og de større virksomheder som COOP, Dansk Supermarked og Arla. Førstnævnte er sjovest at gå på opdagelse i, for der er mest nyt, men også thumbs op til de store virksomheder, der havde fundet på kreative indslag og sjove smagsprøver.

foodfestival-hamp-gamborg

Vi spiste fabelagtig ost fra Arla Unika, talte med hamp-bønder fra Gamborg Gods (jeg kom ud i en længere snak om økologi med dem, som de desværre stort set har fravalgt), smagte kombucha fra Aarstiderne (jeg må tilstå, at jeg bedre kan lide min egen), smagte kornkaffe fra Rich’s og meget andet.

foodfestival-toerfisk

Fredag spillede Tørfisk ved hav-delen af festivalpladsen, hvor der var en masse fisk og tang-ting. Vi nåede lige at høre noget af VLTJ – man er vel jyde. 😉

foodfestival-kokkeknive

Jeg overvejede også at købe mig fuldstændig fattig i dyre kokkeknive, en Excalibur dehydrator og en Blendtec blender. Og jeg drømmer stadig videre.

foodfestival-lokal

Vi blev der til lukketid fredag, hvilket gjorde, at vi nærmest fik kastet mad efter os: Dansk Supermarked havde for mange brød og for meget tærtedej og en bonde fra Djursland gav os blommer og pærer. Man skal jo ikke sige nej til Stop spild af mad, vel? 😉

foodfestival-groent-ophaeng

Ikke mindst blev jeg inspireret til nye måder at hænge planter op på. Her har de brugt en palle til at stille tomat- og peberfrugtplanter ned i.

Var du på Aarhus Food Festival i år?

Relateret indhold

3 kommentarer

 • Besvar
  Vind billetter til Food Festival i Aarhus | Bærmonster
  22. august 2017 at 22:28

  […] Læs også om mit besøg på Food Festival i 2016 lige her. […]

 • Besvar
  Liv
  10. september 2016 at 10:28

  Hvor hyggeligt. Især indslaget med Tørfisk og VLTJ haha.
  Ej, men også bare at gå rundt og prøve så mange forskellige ting.
  Det må have været virkelig sjovt 🙂

  • Besvar
   Marianne Luna
   10. september 2016 at 20:43

   Mange tak for din kommentar, Liv. 🙂
   Det var super hyggeligt!

  Skriv en kommentar