Glædelig 2. december og ønsker for december

Glædelig 2. december! Min lille hybel blev pyntet op i går, lidt før jeg fik besøg af seje frivillige fra Minglabar Myanmar til et møde og ikke mindst til æbleskivergløgg og pebernødder (og klementiner – vigtig julefrugt!). Stort set det hele er væk, så jeg må vist snart i gang igen. 🙂

Mine juleplaner er ikke vilde i år. Det har de faktisk ikke været i en del år, for jeg har fundet ud af, at det fungerer bedst for mig at fokusere på hyggen i stedet for antallet af julekager, jeg bager. Ofte betyder det, at jeg nok skal få bagt noget alligevel, for jeg slapper af i et køkken. Men julestress, det gider jeg ikke. Det er nok også nemmere at undgå, når man ikke er forælder og skal til julearrangementer nærmest hver dag. For selvom de er rare, kan de også fylde ens kalender så meget op, at man glemmer den enkle hygge, der ikke kræver meget.

Det skal ikke misforstås. Jeg elsker jul. Jeg elsker hyggen, lysene, varmen, at invitere gode folk på gløgg og kaffe, at tage på julemarked og den årlige juletur med min mor (i år med mine to yndlingssvigerinder som bonus). Og jeg elskerelskerelsker juleaften med min skønne familie. Men jul er bedst, når den ikke går til i stress. Om man når at bage alle småkagerne selv, om hytten er pyntet helt op, så skal det nok blive jul alligevel. Heldigvis.

Derfor lægger jeg ikke vilde planer for min jul, men jeg har altid idéer om, hvad jeg gerne vil nå. I år er det:

  • Den årlige juletur med min mor og svigerinderne, hvor vi spiser brunch og traver byen og julemarkederne tynde. Om vi får købt julegaver lige den dag, er ikke det vigtigste, det vigtigste er at få snakket og kigget rundt i Århus
  • At bage pebernødder (igen) og vaniljekranse – og måske filme det til bloggen
  • At lave konfekt – og hjemmelavet marcipan
  • At invitere flere gode folk over til gløgg og æbleskiver – hjemmelavede, altså. Det er ikke så svært, som det måske lyder
  • At købe julegaver. Hvad er ikke planlagt endnu, men nok noget med bøger, spiselige gaver og oplevelser. Ligesom jeg selv mest ønsker mig samme. Bøger er nok det punkt, hvor jeg stadig er lidt materialistisk anlagt, men mit forhold til gaver kræver vist et indlæg for sig selv
  • At kramme, se søde venner og at nyde en måned med julelys og hygge
  • At putte lidt gran ud på min altan, så mine altankasser ikke ser helt vintertomme ud

IMG_2696web

Hvad har du af planer eller ønsker for december?

P.S. Den fine julekalender er en te-julekalender, den ene af mine to svigerinder har foræret mig. Så fin, jo. <3

Vil du se mere fra Bærmonster? Så følg mig på Instagram. Vil du også have at vide med det samme, når der er nye indlæg på Bærmonster? Så følg bloggen på Bloglovin’.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar