Forsøg med kvæder

Jeg har fået 5 kvæder. 5 bittesmå kvæder, som nok har fået frost. Men jeg har længe haft lyst til at prøve at lave noget med kvæder, så det måtte forsøges på trods af frost og størrelse.

Det blev til noget kvædemarmelade-noget, men i meget lille skala. Det bestod ganske simpelt af:

  • 5 små kvæder
  • En sjat sukker
  • En sjat vanillesukker
  • Skal og saft fra 1/3 økologisk citron
  • Lidt vand

Kog kvæderne med skal på i meget lidt vand, til de er møre nok til at man kan få skallen af dem. Kvæder er åndssvagt hårde i rå tilstand.

Herfra ved jeg så ikke helt, hvad der skete, men jeg kunne faktisk smutte skallen af. Kvæderne ville dog ikke helt skæres over, så jeg endte med at skrabe kødet af og varme det op med sukker, vanillesukker og citronsaft og -skal. Selvfølgelig havde rigtig vanille været bedre, men jeg var lidt magelig, og mængden var så lille, at jeg ikke rigtig gad.

Det er faktisk forbløffende fint. Næste år vil jeg få fat i nogle kvæder tidligere og lave flere forsøg med dem. De dufter så afsindigt godt og parfumeret.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar