Fiskefrikadeller

IMG_1139webJeg har længe gået og bildt mig selv ind, at det da var noget værre bøvl at lave sine egne fiskefrikadeller fra bunden. Men det er overraskende nemt, så længe man ejer en foodprocessor eller en stærk stavblender.

Til cirka 7 fiskefrikadeller skal du bruge:

  • 300 g torskefilet – eller en blanding af torsk og laks
  • 1/2 tsk havsalt
  • 1 æg
  • 1 spsk mel
  • 2 spsk mælk
  • Hakket dild efter behag (jeg brugte dog persille, som egentlig ikke er så meget en fiske-urt, men det var lige det, jeg havde ved hånden, og det blev fint alligevel)
  • 1 gulerod
  • Friskkværnet peber
  • Smør til stegning

Tjek fiskefileten for eventuelle ben, inden du blender den. Det gjorde jeg ikke – og det var dumt – for siden har jeg siddet og pillet fiskeben ud af munden. Blend den og rør derefter fisken med salt.

Hak dild/persille, skræl og riv guleroden, og bland det med fisken og de resterende ingredienser. Steg i smør.

Jeg spiste fiskefrikadellerne med spidskålssalat med sennepsvinaigrette (dijonsennep, honning, salt, peber, citronsaft og koldpresset rapsolie), persille, radiser, peberfrugt og nye ærter.

Relateret indhold

1 kommentar

  • Besvar
    Fiskefrikadeller Om kost og ernæring
    21. juli 2013 at 22:40

    […] Læs hele artiklen her på >>: Skønne opskrifter fra og med tak til Bærmonster […]

  • Skriv en kommentar