Et par tips til Myanmar udenfor Yangon

Tre måneder i Myanmar er langt fra nok, hvis man vil nå at se og opleve alt. Jeg har gået Yangons gader tynde, og har rejst en del øst for Yangon, men mangler så meget endnu. Heldigvis er det bare en god undskyldning til at komme tilbage. 🙂

Jeg har været i Maubin, der ligger 2 timers kørsel øst for Yangon, i Pathein, der ligger 4 timers kørsel øst for Yangon og ved Ngwe Saung Beach, der ligger 6 timers kørsel øst for Yangon. Læs mere om Ngwe Saung Beach her. Billedet ovenfor er fra Lovers Island på Ngwe Saung Beach.

Pathein (4 timer øst for Yangon)

Pambo: God restaurant, der ligger på hovedgaden i Pathein.

Cafe Cafe: God restaurant, der ligger ved siden af hovedgaden i Pathein.

Tag også en tur forbi et af paraplyværkstederne, hvis du er i Pathein. Det er her, de fine paraplyer i papir stammer fra.

Ngwe Saung Beach (6 timer øst for Yangon)

Dejlig strand ud til det indiske ocean. Har mange resorts, der varierer meget i pris og kvalitet. Jeg har boet på et af de billigere, Silver Coast Beach Hotel. Udmærket sted, men det trænger til en kærlig hånd med maling og reparationer. Vi spiste ofte hos naboen, Shwe Hi Tha. Der ligger restauranter og resorts hele vejen langs kysten ind til Ngwe Saung by, der i øvrigt er værd at slå et smut forbi. Gå også ud til Lover’s Island. Ellers sker her ikke meget, så det er mest et sted til afslapning.

Steder, der skulle være fantastiske

Inle LakeBagan og Mandalay har jeg desværre endnu ikke besøgt, da jeg valgte at bruge min uges ferie i Myanmar på at rejse til Bangkok og Vietnam. Men det er disse steder, guidebøgerne anbefaler, og ditto disse steder, mine venner, som har rejst rundt, taler varmt om.

Man kan tage busser tidligt om morgenen eller natbusser til både Inle Lake, Bagan og Mandalay. Find et busselskab i Yangon og snak med dem.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar