Et lille tilbageblik på 2016 og drømme for 2017

2016 har været et stille og et vildt år, både i privaten og i verden. I dag skal det mest handle om mit eget lille, store liv, nærmere end Trump, klimakaos, flygtninge overalt og Himlens nye band. For selvom der er rigeligt at kommentere på af dårligdomme om 2016, synes jeg allerede, andre har gjort det godt. Og 2016 bragte heldigvis også mange fine ting med sig, som bl.a. Cathrine skriver her, og Information skriver her.

Hvad skete der i 2016?

I 2016 blev jeg kandidat, efter at have studeret på tre uddannelser og dermed færdiggjort to af dem. 8 år i stræk i uddannelsessystemet. Jeg er heldigvis også blevet klogere. 😉 Loven om uddannelsesloftet gør mig både trist og harm, for viden er en af Danmarks største eksportvarer, og politikerne gør alt for at forværre netop det.

I 2016 drog jeg mod Indien for at gøre en tre år gammel drøm til virkelighed: At tage en 200 timers yogalæreruddannelse i udlandet. Det var vildt og vidunderligt.

I 2016 krammede jeg gamle venner, fik nye venner, trak vejret ned i maven og glemte også nogle gange at trække vejret ned i maven. I 2016 var jeg på yogafestival, på NorthSide, spiste vanvittigt lækker vegetarisk gourmetmad, var på Aarhus Food Festival og i Sverige med min skønne familie.

På blogfronten blev Bærmonster i 2016 en del af Sustain Daily, et skønt blogfællesskab med seje kvinder, der hver dag inspirerer mig og andre til at leve mere bæredygtigt. Det var også året, hvor jeg jeg begyndte at fokusere bloggen på mere bæredygtighed og startede søndagsserien Sustainable Sunday – som snart går i gang igen. Og Bærmonster blev fem år! Det er så vildt, at I vil læse med. Tusind, tusind tak. Over 20.000 mennesker har været forbi Bærmonster i 2016 – jeg håber, I også kommer forbi i 2017.

Drømme og planer for 2017

De sidste par år har mine nytårsforsæt været ganske flagrende: “Elsk mere. Dans mere. Vær langsom. Vær flink. Drøm mere. Tør mere.”

Egentlig tror jeg ikke på nytårsforsæt. Alligevel er nytåret en fin anledning til at kigge både tilbage og frem. Til at lave status og samtidig kigge på drømme og planer for året, der kommer.

I 2017 har jeg et par mere konkrete nytårsforsæt eller planer. Nogle af dem kræver dog flere mennesker end bare mig, så det allervigtigste forsæt er luftigt som altid: Nyd processen. Træk vejret. Vær til stede.

Det mere konkrete og vel nok helt klassiske nytårsforsæt hedder mindre sukker. Sagt på en pæn måde har min hud ikke teet sig så pænt siden Myanmar, og udover diverse cremer og ordentlig hudpleje og rens ved jeg, at sund kost og nul sukker er vejen frem. Det er underligt nok mere motiverende for mig med næsten ingen sukker, hvis målet er sund hud, end hvis målet er at tabe 5 kg.

I 2017 drømmer jeg om mere arbejde, gerne indenfor værdibaseret kommunikation. Kender du nogen, der kender nogen, må du meget gerne sende dem denne vej. Jeg er altid klar på en kop kaffe/te og en god samtale. Du kan finde mig på LinkedIn lige her.

I 2017 har jeg planer om mere yoga, både egenpraksis, undervisning og læring. Jeg har allerede tilmeldt mig en yin yogalæreruddannelse, der foregår over to weekender i denne måned, og storglæder mig.

I 2017 drømmer jeg om mere kærlighed. Både til venner, familie og verden, men også kærligheden.

Jeg drømmer om, at 2017 bliver vores alle sammens år. Fuld af dans, nærvær, frihed, fællesskab og fred i verden.

Hvilke drømme og planer har du for 2017?

Vil du se mere fra Bærmonster? Så følg mig på Instagram. Vil du også have at vide med det samme, når der er nye indlæg på Bærmonster? Så følg bloggen på Bloglovin’.

Relateret indhold

2 kommentarer

 • Besvar
  Johanne
  3. januar 2017 at 7:48

  Hvor lyder det dejligt! Jeg håber du får drukket vildt meget kaffe med folk som vil have kommunikeret noget fedt! At få mere arbejde er jo også mit mål, men derudover er det at lave en slags fysisk aktivitet hver dag. En gå tur, en tur i svømmehallen eller noget tredje.
  I de kolde måneder tror jeg at gå-ture bliver mest relevant, men senere håber jeg også på udendørs træning med øvelser og vægte.

  • Besvar
   Marianne Luna
   3. januar 2017 at 12:43

   Det håber jeg også, at jeg gør. 🙂
   God idé med en fysisk aktivitet hver dag. Det er egentlig også på min liste.

  Skriv en kommentar