Endnu mere solskin i Barcelona

Jeg er ret forgabt i markeder. De rummer en helt anden stemning end tilfældige stormagasiner og supermarkeder. Heldigvis vælter de i skønne markeder i Sydeuropa, derfor skulle jeg selvfølgelig runde et par markeder i Barcelona. Lige ved siden at Ramblaen har de et kæmpe fødevaremarked, som jeg selvfølgelig skulle forbi. Et par gange, faktisk.

De havde alt fra et kæmpe udvalg i fisk og skaldyr til masser af frugt og grønt, nødder, tørrede frugter, chokolade og kød. Kød indebærer både fårehoveder, hjerne og mave. Jeg har stadig ret grumme minder om gedemaver fra Etiopien, så det holder jeg mig fra. Men omvendt er det jo rigtig fint, at de bruger alt fra dyret – så længe jeg ikke selv behøver spise maven.

På markedet fouragerede vi grøntsager og nødder, så vi kunne lave bønnesalat og konfekt om aftenen. Jeg havde nemlig medbragt marcipan og chokolade fra Danmark.

Bønnesalaten bestod af forskellige bønner og linser og alt godt fra grøntsagsmarkedet – og så frisk basilikum, mozzarella og en dressing med honning, olie, dijonsennep, salt og peber. Kan absolut anbefales, men måske med et lidt mere ensartet udvalg af grøntsager (i stedet for en god blanding af nærmest alt).

Og så stod den på konfekt. Vi havde rosiner, der havde hygget sig i portvin et par dage, som røg i marcipan, som blev overtrukket med mørk chokolade. Ganske simpelt. De hjerteformede stykker med gojibær (til højre) på er der kun marcipan indeni.

Det flotte rensdyr på billedet tilhører min veninde.

Vi havde også købt rigelige mængder af nødder, bl.a. macademianødder og nogle helt fantastiske ristede mandler.

Macademianødderne blev ristet med salt og lidt olie, og derefter fik de strøet rigelige mængder røget paprika over sig. Røget paprika kan fås til ingen penge i Spanien, så jeg købte selvfølgelig rigeligt med hjem.

Konfekt, macademianødder og portvin i skøn forening:

Nu skal man jo ikke afsløre alt her i december, men jeg kan fortælle, at jeg har et indlæg mere om Barcelona i ærmet – og en masse gode opskrifter på julebag, der snart kommer på bloggen.

Relateret indhold

2 kommentarer

 • Besvar
  lunabaermonster
  19. december 2011 at 17:02

  Tak for dit pæne svar. 🙂 Jeg kunne godt lige nuppe en smuttur derned igen, bare fordi.

 • Besvar
  Barcelona
  18. december 2011 at 23:15

  Tak for artiklerne om Barcelona

 • Skriv en kommentar