En slags miniguide til Fur

IMG_3099Fur er en rar ø. Den ligger og hygger sig midt i Limfjorden, og trænger man til at komme et sted hen uden så meget netforbindelse, kan jeg varmt anbefale at tage et par dage eller en uge derop. (Netforbindelsen er desværre blevet bedre, så måske det er en stakket frist, det med at være helt offline. Hvis man da ikke glemmer sin telefon derhjemme.)

Jeg har flere familiemedlemmer, der har sommerhus på Fur, så jeg har ofte betrådt øen med gåvenlige sko og familie og venner ved min side.

I påsken var jeg deroppe igen, og det fik mig til at tænke på, at den fine ø fortjener lidt mere omtale. Reklame, kan man velsagtens kalde det, selvom det på ingen måde er sponsoreret (Tænk, at man virkelig skal skrive det her i blogverdenen. Men det er vist en anden debat).

Hvad skal man så, hvis man har forvildet sig ud midt på Limfjorden?

Først og fremmest – kom i land. Gerne på Fur. Og dernæst gå en hulens masse ture. Fur er simpelthen for pæn til, at man kan lade øen ligge helt ubeset. Der er smukke, markerede vandreruter, blandt andet rundt om Knudshoved (som øverste billede i indlægget er fra).

Mangler du en grund til at vandre rundt, kan du tage din telefon i hånden og gå på jagt efter geocatches, som der er en del af også på Fur. Husk en kuglepen, så du kan skrive i bogen, og en lille dims til at lægge i bøtten.IMG_3114

Og der er Steens Butik. Lidt endnu, for Steen, der ejer butikken, er ved at være en ældre herre. At kalde det en butik er måske så meget sagt. Man kan købe is og lignende, men det er nærmere et museum med ting, der ikke alle er lovlige at erhverve sig længere – alt fra sommerfuglevinger på træbakker til konserverede bændelorme. Steen har jeg i øvrigt skrevet lidt om her.

Mangler du blødt garn eller kød fra et dyr, der har levet et bedre liv end de stakkels køer ellers får lov til, er Fur Gårdbutik Klode stedet.

Tag også et smut forbi Fur Kaffe og Te. Butikken har kun åbent om eftermiddagen, da ejerne også har et andet job. Til gengæld får du god service, et stort smil og en smagsprøve på kaffe (og rom). De sælger ordentlig kaffe, te, chokolade, lakrids og lignende samt virkelig god og virkelig gammel rom.

Nu vi er ved de våde varer, så er Fur Bryghus ikke et dårligt sted at besøge. Her er både rundvisning og rig mulighed for ølsmagning. Et lille tip er dog at købe Fur-øllene i Brugsen på Fur, for de er af uransagelige årsager billigere der.IMG_3117

Har du gået en lang tur, og trænger du til pandekager (sådan en trang kan man ofte få), er Café på Herrens Mark værd at tage et smut forbi. Her kan du få pandekager med nutella og is eller andet godt og boghvedepandekager til middag samt en røverhistorie fra ejeren. Det er også her, du kan besøge det meget sære sted Museum for Mænd, der ligger i ejernes baghave. Et sted, jeg som kvinde stadig undrer mig over, men det er nu nok meningen.IMG_3119

Gider du ikke lave mad en dag, kan jeg varmt anbefale take away fra Fur Strand Hotel. Jeg fik en kæmpe salat med laks og andet godt derfra en aften, og var positivt overrasket. Intet ondt om udkantsdanmark, men det er ofte gammel dansk mad, der personligt ikke siger mig det store. Her var der masser af frisk salat, fennikel og andet godt.

Du kan også tage på blåmuslingejagt i Limfjorden. Der kan være risiko for skaldyrsforgiftning, når det er meget varmt, så hold årstiden in mente og læs om det først.

Hvis du har været på Fur og har andre tips til den hyggelige ø, må du endelig skrive dem i kommentarfeltet.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar