En slags guide til yogatøj og en lille konkurrence

Indlægget er sponsoreret på den måde, at den orange yogatop er en gave fra yogalove.dk, ligesom præmien i konkurrencen er en gave herfra.

For snart 5 år siden blev jeg så bidt af yoga, at jeg ikke kunne stoppe igen. For mig er yoga først og fremmest en indre rejse, og det fysiske udtryk er derfor ikke det allervigtigste for mig i den sammenhæng. Alligevel er det dejligt at se pæn ud og ikke mindst føle sig godt tilpas, når man dyrker yoga – ligesom det er på andre tidspunkter. 🙂

Derfor nørder jeg yogatøj, fordi det betyder noget, hvordan jeg føler mig, især de dage, hvor jeg underviser flere gange på en dag, og derfor både er “på” og samtidig vil føle mig tilpas i yogatøj en hel dag.

Før jeg rejste til Indien, modtog jeg yogatøj til test fra Philip fra yogalove.dk: En orange top fra Run & Relax og ditto et par sorte shorts. Shortsene kan du vinde – se hvordan i bunden af indlægget.

Mine krav til yogatøj – og et bæredygtigt dilemma

For mig skal godt yogatøj have følgende funktioner: Først og fremmest være rart at have på, så man føler sig godt tilpas i det. Det skal ikke stramme, og heller ikke være så løst, at man er bange for, at det falder ned i en hovedstand. Det skal være noget, jeg kan svede i og som tørrer igen. Derfor er jeg ikke fan af bomuld til yoga, for selvom jeg dyrker blid yoga nogle dage, vil jeg helst have yogatøj, der er funktionelt nok til både en langsom yin yoga-klasse og en svedig flow-time.

Allerhelst vil jeg købe det hele økologisk og bæredygtig produceret, for det er faktisk blevet et krav til alle de kjoler, jeg køber i dag (det kræver vist også et helt indlæg 🙂 ), men det er virkelig svært at finde ordentligt og bæredygtigt produceret yogatøj. Det nærmeste, jeg er stødt på, hvis man vil have noget andet end bomuld, er det norske mærke Run & Relax’ yogatøj i bambus (vær opmærksom på, at det vist i indlægget her ikke er produceret i bambus) og ditto det danske mærke Moonchilds yogatøj (som i den grad står på min liste over yogatøj, jeg godt gad dyrke yoga i). Moonchild er produceret af Louise, der både er hamrende sød og står bag webshoppen og butikken GoYogi, der ligger i Aarhus.

Jeg har naturligvis ikke prøvet alle mærker, der findes, så skriv endelig, hvis du har anbefalinger til godt, bæredygtigt yogatøj, jeg har overset. 🙂 Jeg ved, at yogaudstyr.dk sælger økologisk yogatøj fra nogle mærker, jeg ikke har prøvet, ligesom det danske mærke Yogamii (tidligere Re-Sources) er i økologisk bomuld. Men som nævnt synes jeg ikke, bomuld er det bedste til yoga. Det er helt sikkert også en smagssag, men bomuld er bare ikke det bedste tekstil at blive svedig i.

Yogaleggings

For leggings/yogabukser foretrækker jeg klart de højtaljede modeller – de må gerne nå helt op til navlen, hvis ikke endnu højere op. De skal sidde tæt, men uden elastik i taljen, for det kan stramme, når man bevæger sig meget. En anden detalje jeg nørder er skridtkilen. Det kan lyde sært, men det betyder faktisk noget, at den er der og har en ordentlig form.

Og så må mine yogaleggings meget gerne være squat-proff, altså ikke gennemsigtige, når man bukker sig ned. 🙂 Jeg har ikke tal på, hvor mange g-strenge, trusser eller bare numser, man ser til yoga. Egentlig er jeg ligeglad med andres trusser eller mangel på samme, men spørgsmålet er, om dem, der har det, selv er det, hvis de vidste, at man kunne se det.

Jeg har nogle squat-proff tights fra Nike i deres Legend-model. Mærket er ikke ligefrem kendt for sin bæredygtighed, men det, de til gengæld kan, er en virkelig lang holdbarhed og ikke mindst, at de ikke bliver gennemsigtige, når man bukker sig ned.

Run & Relax er et af de mærker, jeg er glad for. Jeg har to par af deres bandha-tights og ditto to par af deres toppe/bh’er. Stoffet er let og dejlig blødt, og er formstrikket, hvilket gør, at der er minimalt med syninger – og det er lækkert! Eneste ulempe er, at tøjet ikke er helt squat-proff og at stoffet er tyndt og strikket, hvilket gør, at det desværre ret hurtigt bliver slidt – i modsætning til fx tights fra Nike. Et par store, hudfarvede trusser under løser dog hurtigt problemet, selvom det lyder lidt mormor-agtigt. 🙂

Jeg har et enkelt par leggings fra K-deer, jeg primært købte, fordi jeg elsker det vilde print. De er højtaljede og har verdens længste skridtkile (hvilket er et bonus i min bog), og sidder generelt godt. Dog har jeg ikke verdens længste ben, og jeg synes, de sidder lidt stramt om mine ankler, men det vil nok hjælpe, hvis jeg bare syr dem lidt op. De er så lange, at de er lavet til at gå ned om fødderne, hvis man ikke har kilometerben, men jeg synes, de er for glatte til det formål.

To mærker, jeg lurer lidt på p.t., hvor jeg har prøvet deres leggings, men dog ikke testet dem ordentligt, er henholdsvis Moonchild (jeg ønsker mig disse smukke basser) og Bella Beluga, der begge er danske mærker. Rent æstetisk er det ikke alt fra Bella Belugas serie, jeg er vild med, men deres leggings sidder virkelig godt, er formstrikkede og dermed uden mange syninger. De virker samtidig til at være i en mere holdbar kvalitet end Run & Relax, hvilket bekendte med Bella Beluga-leggings også fortæller mig.

Yogabh’er/-toppe

For bh’er/toppe foretrækker jeg nogen, der støtter, men uden at være i vejen. Derfor er jeg klart til modeller, der ikke har hægter, bøjler eller lignende, men er relativt bløde. Den skal have bryderryg, så jeg kan bevæge mine arme og skuldre frit. Toppen/bh’en skal dog stadig give støtte, da min barm er noget større end en A-skål.

Jeg har længe været fan af Casalls Iconic Sports Bra, som findes i forskellige størrelser og to forskellige skålstørrelser – noget, der er særlig rart, når man som jeg gerne vil have en blød bh, men stadig plads til barmen. De fleste sportstoppe findes ofte bare i en størrelser small, medium og large, hvilket ikke hjælper meget, hvis man er smal under barmen og bred over den – eller omvendt. Angående holdbarhed tør jeg også skrive under på at denne model holder længe. Jeg har to par, og jeg har haft dem i flere år, uden de er blevet for løse i elastikken eller lignende.

For noget tid siden købte jeg selv en sportstop fra det norske mærke Run & Relax, og det var præcis samme model, som Philip sendte mig, bare i en anden farve. De producerer en del i bambus, hvilket er et af de mere bæredygtige materialer. Toppen er dejlig blød, og støtter fint under yoga eller bare til hverdag. Faktisk synes jeg, at min barm bliver så pæn i den, at jeg ofte har brugt den til hverdagsbrug også – hvor andre sportstoppe godt kan mase ens bryster lidt rigelig sammen. Det gør dog også, at toppen er for blød til løb – her skal noget vildere til. Jeg tror snart, jeg skal lure flere af Run & Relax’ sportstoppe igennem, for jeg er ret glad for de to, jeg har. 🙂

Som overdel over toppen/sportsbh’en bruger jeg en tanktop i uld. Ja, uld. Det kan lyde mærkeligt, men jeg knuselsker mine Siren-toppe fra Icebreaker, som jeg bruger året rundt, både til yoga og som undertrøje til hverdag. De er geniale, for de kommer aldrig til at lugte, bliver aldrig klamme af sved som en bomuldstop eller tyk polyestertop kan blive og så kan de sagtens luftes en masse gange, før de behøver at blive vasket. Icebreaker bør jeg til gengæld undersøge i forhold til, hvordan de udvinder deres merinould, for jeg aner det ikke (tilføjelse: Jeg har læst lidt op, og kan konstatere, at Icebreaker faktisk gør det ret fint), og jeg burde kunne finde bedre alternativer, fx Dilling Underwear, der laver økologisk undertøj, også i uld.

Konkurrence: Vind et par yogashorts

Og så til den omtalte konkurrence! Du kan vinde ovenstående yogashorts fra Run & Relax (denne model). De er i str. large, men er ret små i størrelsen, så jeg vil mene, at en størrelse medium vil passe dem perfekt. 🙂

Jeg har fået shortsene til test, men jeg er ikke så god til korte shorts, hvorfor de selvfølgelig er spritnye og bliver sendt til dig på min beregning, hvis du er så heldig at vinde. 🙂

Skriv en kommentar herunder, hvis du vil vinde et par sorte yoga-/løbeshorts fra Run & Relax. Konkurrencen løber til lørdag den 17. december 2016 kl. 12.00, hvor jeg trækker en vinder. Skriv dit navn og email (skriv evt (a) i stedet for @)) i kommentarfeltet herunder og skriv, hvad dit yndlingsmærke er til at dyrke yoga/træne noget andet/sove i er og hvorfor det er godt. Jeg bliver selvfølgelig mægtig glad, hvis du vil følge mig på Bloglovin’, Facebook og Instagram, men det er intet krav for at være med.

Relateret indhold

23 kommentarer

 • Besvar
  Christina
  14. januar 2020 at 11:23

  Hej Marianne,
  Super fin og inspirerende blog du har dig 🙂
  Jeg ville bare lige anbefale dig at kigge på girlfriend collective I tilfælde af at du skulle mangle inspiration til bæredygtig yogatøj, som godt nok ikke er i bomuld, men derimod genbrugte vandflaske hvor hele produktionen er kontrolleret på bedste vis.
  Knus

 • Besvar
  Michael Nørgaard
  5. januar 2017 at 22:01

  Uha den evige jungle af gennemsigtige tights.

  Det er desværre langt imellem at man ser noget der ikke er gennemsigtigt når man underviser, så fedt at finde det!.

  Jeg er fan af tøj lavet af bambus, det er både lækkert at have på, og klare det rigtig godt når man sveder meget 🙂

 • Besvar
  Vinder af yogashorts | Bærmonster
  22. december 2016 at 16:11

  […] har trukket lod om yogashortsene fra Run & Relax, og den heldige vinder er Marianne Thing. Pakken er på vej. […]

 • Besvar
  Tina KH
  17. december 2016 at 10:49

  Det lyder fornuftigt, at du går op i hvordan dit træningstøj sidder, når du dyrker yoga, der skal den indre ro jo frem og så skal tøjet sidde:-)
  Jeg elsker det fine og varme strik fra det italienske forma Movenza, som laver tøj til ballet, yoga med mere.
  Jeg kan godt lide dine sorte yogashorts og de passer mig lige i størrelsen.
  Jeg kom ud for en arbejdsulykke for 6 år siden og skal træne forsigtigt, blev overfaldet af en psykisk syg og blev 2/3 invalid, så her er det rolig træning med kontakt til sjælen:-)
  Jeg følger på Bloglovin.
  Ønsker dig en dejlig weekend med en glædelig 4.advent i morgen 🙂

 • Besvar
  Marianne Thing
  16. december 2016 at 13:55

  Dem vil jeg gerne vinde 🙂
  Har længe kigget efter mærket Run & Relax og også fået anbefalet bla bukserne derfra.
  Til løb bruger jeg gerne Nike og til hygge herhjemme elsker jeg alt mit tøj fra danske The Baand, hvis produkter altid er i smørblød og lækker kvalitet og så endda økologisk 🙂
  mariannething (a) gmail.com

 • Besvar
  Marianne Thing
  16. december 2016 at 13:50

  Den vil jeg mægtig gerne prøve 🙂 Jeg bruger for det meste Nike til løb (men det bliver ikke til meget for tiden!) og så elsker jeg alt tøj fra danske The Baand, som bare altid er smørblødt og lækkert og så endda økologisk. Har længe kigget efter tøjet fra Run & Relax og det kunne være mega lækkert at få afprøvet!
  mariannething (a) gmail.com

 • Besvar
  Nikoline Nybo
  14. december 2016 at 16:45

  Jeg træner allerhelst i noget, der ikke nødvendigvis vil blive kategoriseret som decideret sportstøj. Så jeg har en masse sjove toppe og leggins fra forskellige genbrugsbutikker i mit nabolag. Det gør mig altid lidt glad at have noget skørt og atypisk træningstøj på. Og sådan et par lækre shorts vil helt sikkert kunne sættes sammen med en skør lyseblå top med frynser 😉

 • Besvar
  Ida V.R.
  13. december 2016 at 15:29

  Uldtoppen bliver den hvor den skal? Jeg tænker på om stropperne ikke falder ned og generer?

  • Besvar
   Marianne Luna
   14. december 2016 at 14:19

   Hej Ida
   Ja, det synes jeg, den gør. 🙂 Undertrøjen sidder så tilpas stramt, at den kun ryger op, hvis jeg har meget glatte leggins på (K-deers er ret glatte).

 • Besvar
  Marianne juhl
  11. december 2016 at 21:47

  Wow en dejlig konkurrence. Lige nu bruger jeg nogle yoga bukser fra H&M

 • Besvar
  Gitte Leth
  11. december 2016 at 19:21

  Er vild med at dyrke yoga, men må sige at tøjet jeg gør det i, tit bliver lidt tilfældigt.
  Har desværre ikke råd til at købe de fede yoga outfits, jeg ser rundt omkring – og nøjes med at sukke over det. Håber på held – og mine aller første rigtige yoga short;-)

 • Besvar
  Caroline
  11. december 2016 at 12:16

  Jeg har faktisk ikke et yndlingsmærke, men som du skriver med bæredygtighed, er det et kæmpe plus for mig! Jeg prøver selv at leve bæredygtigt, og derfor er det klart, at de ting man investerer i, også gerne må være det. Jeg krydser fingre for de fine shorts! 🙂

 • Besvar
  Line Jakobsen
  11. december 2016 at 10:42

  Jeg elsker yoga!! Har dog ingen favorit mærker, da mit budget gør at jeg er nødt til at købe det billigste. Så et par lækre shorts ville være skønt!

 • Besvar
  Sarah
  11. december 2016 at 7:22

  Jeg elsker at dyrke yoga, og her til vinter bruger jeg et par turkise yoga tights fra H&M 🙂

 • Besvar
  Katrine B
  10. december 2016 at 20:29

  Jeg mangler faktisk gode bæredygtige alternativer til træningstøj, så megafedt indlæg! . Jeg træner altid i Salomon, Odlo eller Fjällräven fordi kvaliteten er i top, men jeg synes virkelig der mangler øko alternativer på markedet. Så tak for tippet, jeg vil tjekke det ud med det samme 🙂 Kh Katrine

 • Besvar
  Johanne
  10. december 2016 at 18:09

  Herligt med anbefalinger til yoga tøj. Jeg håber at få dyrket mere yoga i 2017. Var god til at komme afsted i 2015, og første halvår af 2016, men fra juni og frem har jeg slet ikke været afsted. 🙁
  Jeg crusher for vildt på moonchild, ih hvor er de smukke.

  ps. ikke for at være hende den irriterende der retter, men alle de leggins du snakker om er lavet i strikket materiale vil jeg mene. Derfor kan der godt være forskel på om de er form-strikket, eller flad-strikket, men vævet materiale bruges næsten aldrig til sportstøj 😉

  • Besvar
   Marianne Luna
   11. december 2016 at 14:49

   Du må gerne være hende den irriterende, der retter. 🙂 Jeg ved, du ved mere om stof, end jeg gør. 🙂 Hvad vil du kalde forskellen på et par fra Run & Relax og Bella Beluga, der er strikket på samme måde, vs. et par vævede (?) fra Moonchild? Så retter jeg det i teksten. 🙂

   • Besvar
    Johanne
    12. december 2016 at 7:18

    Jeg vil påstå (90%) at de alle sammen er strikkede. Men forskellen er om de er form strikkede, altså strikket i form efter et ben, eller om de er lavet af et materiale som er strikket til “stof” og så klippet ud og syet sammen.
    Jeg har aldrig set leggins i vævet materiale, men det gør en stor forskel om de er flad eller form strikkede

    • Besvar
     Marianne Luna
     12. december 2016 at 11:13

     Ah, det giver mening. 🙂 Mange tak!

 • Besvar
  Nanna
  10. december 2016 at 15:22

  Nanna
  nannaheydorn (a) gmail.com
  Jeg vil gerne vinde 🙂 Har længe godt ku tænke mig at afprøve run&relax. Indtil videre er favoritmærket Nike – men gad godt finde noget mere bæredygtigt. Tak for inspiration 🙂

 • Besvar
  Louise Mortensen
  10. december 2016 at 11:01

  Mine yndlings er fra h og m, hverken vildt bæredygtige og næppe helt squat sikre, men den har en lækker bred elastik foroven

 • Besvar
  Louise Mortensen
  10. december 2016 at 10:45

  Mine yndlings tights for tiden er faktisk fra hogm – ikke nødvendigvis det mest bæredygtige – men de har en god bred elastik som går højt op på maven, som du også beskriver, så er det max nice.

 • Besvar
  Liv
  10. december 2016 at 10:43

  Jeg har længere været virkelig glad for Casall og Odlo. Udover at deres designs er nice, så er det også god kvalitet og behageligt at have på – både til yoga, løb og Crossfit. I like.

 • Skriv en kommentar