En mindre glad blogger

–> Jeg har nu fået en mail fra dem om, at det er en automatisk rss-import, jeg stiller til rådighed. Indlæggene er nu fjernet fra deres hjemmeside, men er der nogen ude i blogland, der kan sige noget klogt om hjemmesiden kostnyt.dk?

Jeg fik i dag fire pingbacks (tilbage-links) på min blog fra hjemmesiden kostnyt.dk, der åbenbart synes, de skulle tage tekst og billeder til min opskrift på gazpacho, vaniljesirup, fiskefrikadeller og belugalinse-salat og fyre over på deres hjemmeside.

Det har før været diskuteret i blogland, hvor meget og hvordan man må tage og låne fra hinanden, men så vidt jeg kan se, er kostnyt.dk en kommerciel blog, der kører med reklamer osv. Og jeg skriver ret tydeligt ude i højre hjørne, at i kommercielt øjemed skal man kontakte mig forinden, og generelt vil jeg gerne have, at folk kontakter mig, inden de tager mine billeder.

Som helt almindelig blogger må man altså hjertens gerne bruge mine opskrifter, så længe man linker tilbage og fortæller, hvor man har opskrifterne fra. Men jeg føler ærlig talt, at kostnyt.dk nærmere synes, de skulle tage mine blog-indlæg i direkte afskrift i stedet for at bruge tid og energi på noget selv, til en hjemmeside, der ser ret mystisk ud i mine øjne.

Jeg har nu sendt en mail i deres retning og bedt dem fjerne mine indlæg fra deres hjemmeside hurtigst muligt. Om jeg har sendt mailen til den rigtige adresse er svært at sige, for deres hjemmeside vælter ikke rundt i kontakt-information og “hvem er vi”, og jeg kan ikke finde så meget ved at søge på deres domæne på dandomain osv.

Men egentlig skriver jeg mest dette indlæg for at høre, om du – hvis du er blogger – har oplevet noget lignende, om du kender til kostnyt.dk og hvad du har gjort, hvis der er nogen, der har taget lidt mere fra din blog, end godt er?

Blogland er jo – på godt og ondt – lidt mere wild wild west, end journalistverdenen, jeg ellers færdes er, hvor reglerne er ret klare. Men ophavsret er jo ophavsret, og jeg bruger tid og energi på at skrive noget, som jeg ikke tjener penge på. Nu er jeg bare lidt spændt på at høre, hvordan de reagerer på min mail.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar