En forlænget weekend i Hamborg

Min far havde fået en “far-dag” i fødselsdagsgave af mine brødre og mig. Konceptet var enkelt: vi har en dag sammen hele familien (også min mor), hvor vi laver lige præcis det, min far vil, og vi betaler.

Han ville gerne til Hamborg. For at se Miniature Wunderland, som er en eller anden togbane. Jeg tænkte umiddelbart “okay, og heldigvis har vi flere dage dernede, så vi når også at lave noget, der rent faktisk er sjovt”. Men da vi først kom derhen: hold da op! Flere lande bygget op omkring togbaner og veje med alt fra en koncert med 20.000 små plastikmennesker til skæve og skøre indslag. For eksempel kunne man i hvert landskab finde et elskende par. Så der var plads til fri digtning i de sjove scenarier, de havde bygget op. Hvis du skal til Hamborg, så tag derhen.

Ovenfor kan man ane Snehvide og de syv små dværge i Schweiz. Jeg tror virkelig, at togbygger-folkene har haft det sjovt.

Vi fik også noget mad. Jeg forsøgte at være en klog madblogger, og tog regningen med fra den asiatiske restaurant vi spiste på første aften, så jeg havde navnet og adressen. Den blev væk. Ikke desto mindre var det var virkelig lækker mad, som stadig er værd at blogge om. Jeg kan afsløre, at det er en sidegade til Reeperbahn, som er jordens længste gade med sexshopper og andet. Sjovt nok betyder det også, at der er mange sidegader. Nå, men lidt om maden fra den hemmelige restaurant i Hamborg.

Ovenstående viser en forårsrulle i miniudgave. Der var flere, men vi var sultne, så jeg kom først i tanker om at tage et billede efter vi havde spist det meste.

Jeg fik også en lækker suppe med knasende sprøde grøntsager til forret. En virkelig dejlig måde at få grøntsager på.

Hovedretten var god, men resten af familiens mad var endnu mere interessant. Jeg havde valgt noget under “specialiteterne” på menukortet, fordi det tit er overraskende. Det var det også, men det var en underlig kombination af fyre oksekød uden på tigerrejer og så grille det. Samtidig havde de drysset ristede løg på sammen med de klassiske peanuts. Det var virkelig mærkeligt.

To dage senere stod den igen på asiatisk mad på Chili Club.

Jeg fik en gang vegetar-curry, som var super lækker og lige tilpas stærk. Igen var der ristede løg, men heldigvis ved siden af, så jeg lod bare være med at kaste dem på.

Ellers stod dagene på faren-vild-i-byen, havnerundfart, gå, spille brætspil, spise mere mad – både croissanter og currywurst (som stadig er lidt underligt, når man ikke er så meget til pølser), hygge og solskin. Det kan varmt anbefales. Hamborg er en spændende by med mange forskellige slags kvarterer, som er meget interessante at fare vild i.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar