Dip for alle pengene

IMG_1051webJeg har afleveret min bacheloropgave. Nu mangler der “bare” en eksamen om snart, og så kan jeg forhåbentlig kalde mig rigtig journalist. Ikke, at det er en beskyttet titel på nogen måde, men alligevel.

Opgaveafleveringen og en veninde, der rejser i nogle måneder, skulle fejres og siges farvel til i går, så den stod på tapas/meze/dip i store mængder og drinks i lige så. Det kan absolut anbefales, både selskabet, men også konceptet med en masse småretter.

Der var humus, bruschetta, haydari, tabouleh, baba ganoush, feta, oliven, soyamandler, brød, grøntsagsstave, god musik og godt humør. En perfekt cocktail, hvis du spørger mig.

I dag får du opskriften på haydari. Snart lander opskriften på baba ganoush også på bloggen.

Billederne er desværre ikke i den fineste kvalitet, da det blev mobilfotos for alle pengene. Sådan kan det ske, når man bruger tiden på at snakke og spise i stedet for at finde sit kamera.

IMG_1047webTil den bedste fetadip med en skøn, sødlig smag fra de bagte peberfrugter, skal du bruge:

  • 3 peberfrugter
  • 250 g feta
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1/2 bundt persille (evt. mere)
  • Citronsaft fra ca. 1/2 citron
  • Friskkværnet peber (salt burde ikke være nødvendigt pga. den salte feta)
  • 2 tsk sambal oelek eller anden chilisovs

Skær peberfrugterne i halve og pil kernerne ud. Læg dem på en bageplade med skindet opad og giv dem en tur øverst i ovnen med grillen tændt på 200 grader i ca. 20-30 minutter. Skindet skal være helt sort. Når skindet er sort – men ikke peberfrugterne – kommer du peberfrugterne i en frysepose og lader dem køle af. Det gør nemlig, at man nemt kan tage skindet af efterfølgende.

Pil skindet af de afkølede peberfrugter, blend det med resten af ingredienserne og smag til med sambal oelek og citronsaft.

Tip: Jeg gav hvidløgene 5-10 minutter i ovnen, så de blev bløde, og derfor ikke så stærke som normalt. Det var super lækkert, for det blev ikke så hvidløgskraftigt i smagen, som det kan blive, men samtidig gjorde det, at jeg sagtens kunne have puttet lidt mere hvidløg i.

Nyd med grøntsagsstave, brød eller andet godt.

Relateret indhold

6 kommentarer

  • Besvar
    Pitabrød | Bærmonster
    12. marts 2015 at 11:41

    […] med lige, hvad du lyster. Jeg serverede dem med en omgang falafler (opskrift følger), haydari (fetadip), tabouleh og baba ganoush, og det kan bestemt […]

  • Besvar
    Kardemommefrøen
    1. juni 2014 at 11:41

    Ser lækkert ud,dip kan man aldrig få for mange af…
    Haydari er jeg lige begyndt at lave selv, uhm det er godt…

    Held og lykke med eksamen

    Lena

    • Besvar
      lunabaermonster
      1. juni 2014 at 13:48

      Mange tak. Og ja, haydari er SÅ skønt. Jeg må meget snart lave noget igen. 🙂

  • Besvar
    Baba ganoush | Bærmonster
    1. juni 2014 at 10:03

    […] ← Forrige […]

  • Besvar
    PeacefulAngels Garden
    29. maj 2014 at 23:58

    Held og lykke til eksamen 🙂

  • Skriv en kommentar