Det spiste jeg juleaften og juledag, sådan cirka

Jeg fik jo også noget at spise juleaften. Det var ikke bare mad, det var fantastisk mad. For andet år i træk stod den på krondyr og andet dyr, rødvinssauce (min onkel kogte 4 flasker rødvin ind til sirup og blandede det med 400 g smør og oksefond), kartofler og flere slags salat. Det lyder at meget sauce, men nu var vi også 19 mennesker. Endnu en fantastisk juleaften, og nu med besøg af to søde, tasmanske piger fra mit hold.

Den sauce kan spises med ske. Og jeg er ikke engang et sovsemenneske.

Desserten var mere klassisk, hvilket var skønt, for jeg eeelsker ris a la mande, men er klart mere til rødvinssauce og krondyr, end jeg er til flæskesteg.

Jeg fik ikke mandelgaven. Til gengæld fik jeg en af mine yndlingskager til dessert: Nikolines sirupslagkage. Nikoline levede for mange år siden, men hendes opskrift er gået i arv både til min mormor og mor. Det kan klart anbefales: sirupsbunde med smørcreme med rom i imellem. On the side er der diverse konfekt og småkager. Bare fordi man jo nødigt skulle blive sulten efter dansen om juletræet og gaveudpakning.

Juledag stod på julefrokost samme sted. Også her kunne jeg ikke sætte en finger på maden, og da slet ikke, da der også var sirupslagkage om eftermiddagen.

Jeg har en onkel, der er ret så dygtig i et køkken. Det er også ham, der står bag krondyret og rødvinssaucen – samt ovenstående hønsefyld til tartelleten. Han kender også et meget godt sted, hvor man kan købe laks. Som i virkelig fantastisk laks. Og med hjemmelavet pesto til.

Flot beskidt tallerken og halvbrugt serviet ved siden af.

Al den skønne julemad har dog også resulteret en i del gode gåture rundt omkring i Jylland, absolut tiltrængte gåture. Da jeg kom hjem til mig selv efter alt den rare mad, stod den på grøntsagssuppe, som jeg lover at blogge om snart. For den blev nemlig rigtig god.

Relateret indhold

2 kommentarer

 • Besvar
  Konfirmation(smad) når det er bedst | Bærmonster
  19. februar 2016 at 14:05

  […] Hun er begavet med en far, der er mildt sagt god til at lave mad. Ligesom juleaften stod menuen på krondyr og rødvinssauce – samt en del andre lækre sager og ikke mindst godt […]

 • Besvar
  Konfirmation(smad) når det er bedst | Bærmonster
  10. maj 2012 at 21:25

  […] Hun er begavet med en far, der er mildt sagt god til at lave mad. Ligesom juleaften stod menuen på krondyr og rødvinssauce – samt en del andre lækre sager og ikke mindst godt […]

 • Skriv en kommentar