Den lækreste, cremede humus

IMG_2257webMidt i alle juleløjerne, der er ved at lægge både blogland og den virkelige verden ned, kan det være rart at ty til gode, ujulede opskrifter bare for en stund.

Humus er en evig klassiker i mit køkken. Hvorfor jeg først har opdaget dette humustrick for nyligt er mig en gåde. Jeg så det hos Vanløseblues, og du skal absolut ikke snydes for dette vidundertrick, der gør din humus mere blød og lækker end nogensinde før.

Det er egentlig ret simpelt: De tørrede kikærter skal koge i længere tid og der skal ikke salt, men natron i kogevandet.

Du kan eventuelt koge flere kikærter, end du skal bruge, og så fryse de kogte kikærter ned. Det gør det nemmere at lave humus næste gang.

Humus – til en ordentlig portion

  • 250 g kikærter
  • 1 tsk natron
  • 4 spsk. citronsaft fra en frisk og spændstig citron
  • 3 spsk. tahin
  • 1-2 tsk spidskommen
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • Olivenolie efter smag
  • Ca. 1 1/2 dl vand
  • Eventuelt lidt cayennepeber eller chili

Sæt kikærterne i blød i rigeligt vand til næste dag. Skift vandet ud og kog dem i to timer med 1 tsk natron og intet salt. Det gør, at din humus kan blendes helt glat. Når kikærterne er færdige, så blend det hele og smag til med salt, peber og spidskommen.

Relateret indhold

2 kommentarer

  • Besvar
    Bønnespread med græskarsmør | Bærmonster
    10. april 2016 at 17:27

    […] med græskarsmør er blød og mild og dejlig. Konceptet er det samme som humus, bare med andre krydderier osv.: Udblødte, kogte bønner (i stedet for kikærter) og græskarsmør […]

  • Besvar
    Spicy bønnespread med tomat-solsikkesmør | Bærmonster
    10. april 2016 at 17:23

    […] er lidt det samme som humus, med hvide bønner i stedet for kikærter og solsikkekernesmør med tomat i stedet for […]

  • Skriv en kommentar