Dejlige sommerting

SommerfuglWebDet er lidt snyd. Det med at skrive et indlæg om ting, man tidligere har blogget om. Men når det gælder sommerspise som hyldeblomstsaft og koldskål, som jeg laver hvert år, så synes jeg, det er okay at bringe opskriften på banen igen. Jeg glæder mig allerede til, at jeg snart skal ud og plukke de duftende hyldeskærme.

Du undrer dig sikkert over, hvorfor jeg skriver om koldskål og hyldeblomstsaft, når jeg har indsat et billede af en sommerfugl i nogle lavendler? Lavendler kan man også godt spise, men egentlig er det ovenstående bare fordi billedet får mig i sommerstemning så det batter. Det er i øvrigt fra mine forældres have, der for et par år siden havde masser af lavendler.

Du finder en opskrift på en velduftende og aromatisk hyldeblomstssaft lige her. Jeg bruger altid en blanding af mørk farin og sukker, simpelthen fordi det giver en anden og mere koncentreret, karamelliseret smag. Er man ikke til det, så bruger man selvfølgelig bare almindeligt sukker. Alternativt – og det tror jeg, jeg vil prøve i år, kan man skifte alt sukkeret ud med en god økologisk rørsukker.

Hyldeblomstsaft er også ret skønt i koldskål. Jeg har endnu ikke fået lavet koldskål i år, men kommer helt sikkert til det et par gange.

Hvis jeg havde haft rabarber i min desværre ikke-eksisterende have, ville jeg helt sikkert også bage denne rabarberkage. Ligesom jeg allerede nu ærgrer mig over, at jeg ikke har været bedre til at få spist asparges i år. Det kan vist kun tælles på en hånd, hvilket jeg hellere må få gjort noget ved, inden sæsonen er slut.

Har du nogle sommertraditioner med mad, du laver hvert år?

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar