Copenhagen Yoga Festival

Sidste weekend var jeg for første gang til Copenhagen Yoga Festival. En årlig begivenhed, som seje yogafolk står bag. Skyerne og regnen havde været så venlige at forlade området, så solen kunne skinne stort set hele weekenden.

Cph yogafestival leggins

Jeg var på så mange forskellige yogaworkshops, at jeg hver aften var helt mæt og træt, både i knoglerne og i hovedet – på den gode måde, forstås.Jeg har taget overraskende få billeder i løbet af weekenden, men når du ser mit program, giver det måske mening. Nåja, og billederne er lidt skøre, for jeg kan altså ikke få mig til at tage billeder under en yogatime – der dyrker jeg yoga, for det er derfor, jeg er der. Derfor får du også et billede af mine tæer i dagens anledning. 😉

Fredag stod for mit vedkommende på halvanden times Jivamukti yoga med Tanja Ottesen, Big Mind Workshop med Birgitte Gorm Hansen og kirtan (mantra-sang) med Nina og Boris.

Lørdag startede jeg blidt ud med restorativ yoga med Jessica Winderl, så en kundalini-time med Pernille Dybro, foredrag med Chantall Russell, yin yoga med Esther Ekhart, yoga somatics med Ateeka og til sidst var jeg hurtigt forbi Anusara-yoga og en klaverkoncert, men var ærlig talt for ør i hovedet til det (hvilket programmet vist også siger af sig selv 😉 ).

Søndag tog jeg det stille og rolig, startede ud med kundalini med Guru Darem, yin yoga med Trine Mee Sook og til sidst koncert og kirtan med Kristian Thorsager (Neela Bindhu – jeg er så heldig at være i familie med den skønne trommeslager Freja). Jeg ville gerne have nået mere om søndagen, men ville omvendt også gerne hjem for at fordøje weekendens mange smukke indtryk.

Cph yogafestival boder

Kundalini og meditation

Særligt to arrangementer gjorde et meget stort indtryk på mig.Det ene var kundalini yoga med Pernille Dybro, og det andet var Big Mind Meditation med Birgitte Gorm Hansen. Både Pernille og Birgitte har jeg længe fulgt på de sociale medier, og det var begge kvinder, der viste sig at være endnu varmere, mere karismatiske og kloge i den virkelig verden, end jeg havde kunnet forestillet mig.

Kundalini yoga er – meget populært sagt – nærmest for yogaen, hvad kabbala er for jødedommen. Det er en meget spirituel yogaform, der arbejder med at “vække slangen i rygsøjlen”, noget, man kan læse direkte eller tolke som en forståelse at, at energien skal vækkes, så man får en “kundalinirejsning” (det lyder lidt lummert i mine ører, men det er det skam ikke – det handler igen om energien :)). Man forsøger at vække slangen – eller få energien i kroppen til at flyde frit – gennem dynamiske øvelser, åndedrætsteknikker, ved at chante mantraer og meditere.

Pernille Dybro gjorde det på den kærligste, varmeste og sjoveste måde, hvor hun oversatte mantraerne fra sanskrit, smilede og sendte så meget god energi ud i rummet. Hun er også gong-mester, så timen blev sluttet af med en savasana (afspænding), hvor Pernille Dybro spillede på gong, noget, der vibrerede på en helt fantastisk måde.

Birgitte Gorm Hansens introduktion til Big Mind Meditation var også ret mindblowing, ligesom Birgittes væsen var så karismatisk, roligt og vidende. Det var nærmere en samtale-session med en masse mennesker, og selvom det måske lyder mærkeligt, så fungererede det virkelig godt. I klassisk yoga arbejder man ofte med at “tæmme the monkey mind”, altså at styre tankerne, så selvet bliver opløst. Men for os, der er meget i hovedet, er det en kæmpe udfordring at blive tvunget til at tæmme alting, for hvordan lukker man bare af for sine tanker? I Big Mind Meditation arbejder man i stedet med at tænke på os som en virksomhed, der består af en masse forskellige personer: Beskytteren, Frygten, Tankerne, Tankerne som vil ikke vil have, selvet osv. I stedet for at blive irriterede på os selv over, at tankerne ikke bare går væk, når vi mediterer, kan vi meditere som om vi er tankerne. Det er helt sikkert et emne, jeg vil dykke mere ned i.

Mad

Og sidst, men ikke mindst, så spiste jeg selvfølgelig en masse mad. Yogafestivalen var en ekstra fest for helsetossede vegetarer som undertegnede, og de serverede med andre ord masser af lækker mad, der gik direkte ind i yoga-klichéen – hvilket var mere end okay med mig. Der var chiagrød, kombucha, glutenfri og vegansk grød fra Grød, smoothiebowls, sundere kaffe, urtete og andet godt.

Her er et godt udvalg af, hvad jeg fik at spise:

Cph yogafestival smoothiebowl

Smoothiebowl med pæn topping.

Cph yogafestival quinoa

Quinoa-salat.

Cph yogafestival groed

Vegansk og glutenfri grød med en masse topping.

Cph yogafestival pandekage

Pandekage med peanutbutter og banan – det skulle heller ikke blive alt for helse. 😉

Cph yogafestival tempeh wrap

Glutenfri vegansk wrap med tempeh (fermenteret soya), fermenteret rødkål og andet godt.

Relateret indhold

3 kommentarer

 • Besvar
  Tilbageblik på 2016 og drømme for 2017 | Bærmonster
  2. januar 2017 at 16:04

  […] vejret ned i maven og glemte også nogle gange at trække vejret ned i maven. I 2016 var jeg på yogafestival, på NorthSide, spiste vanvittigt lækker vegetarisk gourmetmad, var på Aarhus Food Festival og i […]

 • Besvar
  Liv
  3. september 2016 at 15:23

  Åh det ser skønt ud! Både på yoga- såvel som på madfronten.
  Jeg har tit set reklamer for det, men er aldrig kommet af sted. Er lidt misundelig 😉

  • Besvar
   Marianne Luna
   4. september 2016 at 0:06

   Det var virkelig også skønt. Du kan nå det til næste år. 🙂

  Skriv en kommentar