Sidste uge stod i småkagernes tegn for mit vedkommende. I hvert fald lidt. Både tirsdag og torsdag bagte jeg dejlige, sprødbløde cookies, først havregrynscookies og derefter disse peanutcookies. Sidstnævnte var til mine søde forældre, fordi ja, fordi de er søde.
Til cirka 17 cookies (der fylder to bageplader) skal du bruge:
- 125 g blødt, usaltet smør (du kan godt bruge saltet smør, men så skal peanutsene være usaltede, ellers bliver det lidt rigelig salt)
- 190 g rørsukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 225 g mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 æg
- 100 g peanuts
- 60 g peanutbutter (hvis du vil have dem endnu mere peanutbutter-agtige, kan du nok godt skrue lidt op her, fx til 100 g)
- 50 g mørk chokolade (kan udelades, men smager dejligt)
Tænd ovnen på 180 grader.
Bland rørsukker, vaniljesukker, mel og bagepulver. Smuldr smørret i. Rør ægget i. Bland peanutbutter i og bland til sidst peanuts og hakket chokolade i kagerne.
Lav små runde cookies, som du trykker en anelse flade i toppen, så de ikke er helt kuglerunde. Sæt dem på en bageplade med bagepapir i og god plads imellem kagerne, da de flyder meget ud.
Bag kagerne i cirka 15 minutter ved 180 grader (ikke varmluft). Hold godt øje de sidste par minutter, for det afhænger af din ovn.
Tag cookiesene ud af ovnen og lad dem køle af på en bagerist. Selvom det kan være svært, når de dufter så dejligt, så vent med at nyde dem, til de er kølet af. Jeg lover, at ventetiden betaler sig. I tilgift burde du gerne få cookies, der er sprøde udenpå og chewy indeni.
0 kommentarer