Citron-humus

IMG_1051webHumus er ingen nyhed her på bloggen. Men selvom den almindelige humus-opskrift efterhånden er en klassiker i mit køkken, så har den godt af justeringer. Jeg er for eksempel vild med at putte persille i min humus.

Da jeg stod med nogle gode, økologiske citroner i køkkenet fik jeg lyst til at prøve, hvad citronskal mon gør af gode ting i en humus. Hvis man er vild med citron, kan jeg afsløre, at det slet ikke er dumt.

Du skal bruge:

  • 250 g kikærter
  • 1 tsk natron
  • 4 spsk. citronsaft fra en frisk og spændstig citron – svarer cirka til saften fra 1 citron
  • 3 spsk. tahin
  • Godt og vel 1 tsk. spidskommen
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • Olivenolie
  • 1 1/2 dl vand
  • Et lille bundt persille (jeg brugte kruspersille, fordi det var det, jeg havde, men jeg havde nok foretrukket bredbladet)
  • Lidt cayennepeber
  • Skal fra 1 økologisk citron

Sæt kikærterne i blød i rigeligt vand til næste dag. Skift vandet ud og kog dem i to timer med 1 tsk natron og intet salt. Det gør, at din humus kan blendes helt glat. Når kikærterne er færdige, så blend det hele og smag til med salt og peber.

Humus kan godt holde sig et par dage på køl, men er allerbedst frisklavet. Det afholder mig dog ikke fra at lave en stor portion og spise den på rugbrød til frokost i vældig mange dage efterfølgende.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar