Cheesecake a la piña Colada

IMG_2132webJeg er i slutspurten af min hovedopgave – og dermed sidste opgave – på Journalisthøjskolen nu, så jeg kan godt afsløre, at dette indlæg er skrevet en anelse i forvejen. Men jeg ville ikke snyde jer for indlæg, bare fordi står med hovedet dybt begravet i en opgave.

For lidt tid siden stod jeg med en pakke mascarpone i køleskabet, som skulle bruges. Og hvad er bedre end at lave cheesecake ud af det? (Det skulle måske lige være tiramisu)

Opskriften er i høj grad hjemmegjort, så der følger et par forslag til, hvad du kan gøre, hvis du har lyst til at lave den lidt om. Prøv dig endelig frem og eksperimenter. Cheesecake kan laves i så mange lækre varianter, og behøver heldigvis ikke være voldsomt kompliceret, især når man laver det i versionen, der ikke skal bages.

Opskriften er i øvrigt glutenfri.

Til tre store portioner (som ovenstående) skal du bruge:

  • 75 g mandler
  • 20 g kokosolie
  • 250 g mascarpone (et bæger)
  • Vanilje fra 1/2 vaniljestang
  • Skal af 1/2 citron
  • 1/4 tsk agar agar rørt op med en anelse vand (se vejledning her) (kan dog udelades, hvis du alligevel laver det i ramekiner som jeg gjorde, og derfor ikke behøver en version, der skal stå selv. Agar agar er et fortykningsmiddel lavet af alger)
  • 30 g rørsukker (hvis du vil have en mere blodsukkervenlig version, så brug endelig kokossukker, stevia eller birkesød i stedet, tjek dog måleforholdet først, nogle sødemidler er meget sødere end sukker, og der skal derfor bruges mindre)
  • Topping: Lidt frisk ananas, evt. lidt kokosflager og frisk mynte

IMG_2133webHvis du har tid, læg da gerne mandler i blød i vand i en time eller to. Det gør dem mildere i smagen og gør samtidig, at din krop nemmere kan optage de gode stoffer fra mandlerne.

Blend mandlerne fint og bland dem med kokosolie. Fordel massen ud i bunden af formene.

Pisk mascarpone med vanilje, citron og rørsukker og fordel det ud over bundene. Top med små stykker frisk ananas og sæt det hele på køl en time eller to.

Jeg lavede den uden æg i ostemassen, hvilket gør ostemassen ret bastant. Det var helt fint, men næste gang vil jeg nok piske et økologisk æg sammen med, så det hele bliver mere luftigt.

Hvis man synes, mandler er for bitre, og ikke har tid til at udbløde dem, kan et par dadler også gøre tricket, så bundene bliver lidt sødere.

Relateret indhold

2 kommentarer

  • Besvar
    Krisser
    27. maj 2014 at 16:00

    Wow – det lyder jo vildt godt. Jeg både elsker cheesecake og pina colada, så det er da bestemt noget jeg vil prøve. Lækkert.

  • Skriv en kommentar