Cashewsmør med vanilje

Mit lille projekt “udskift peanutbutter med noget andet” går fremragende. Ikke fordi jeg på nogen måde er holdt op med at spise nøddesmør, men fordi jeg laver andre slags. Dog spiser jeg det med måde, for det er selvsagt en fed omgang. Allerbedst synes jeg det er mellem bananpandekager i stedet for sukkerfyldt marmelade eller sirup.

Udover mandelsmør med kanel, lavede jeg denne cashewnøddesmør med vanilje forleden, inspireret af Jane fra Madbanditten og Deliciously Ella.

I stedet for vaniljepulver har jeg brugt vanilje fra en stang, da jeg synes, smagen er endnu mere intens og lækker. Cashewsmørret bliver nærmest som en fed omgang vaniljecreme, og hvem kan ikke lide det?

Til et glas skal du bruge:

 • 300 g usaltede, rå cashewnødder (det er billigere at købe dem, der er i stykker i forvejen, end at købe hele)
 • 1 stang vanilje, korn af (eventuelt mindre – smag til og vurder) eller vaniljepulver (ikke sukker)
 • Et nip god salt

Blend cashewnødderne i en kraftig foodprocessor. Som med alt andet nøddesmør kræver det lidt tålmodighed, men der kommer gode til af det til sidst. Hvis din foodprocessor bliver for varm, kan du give den et par pauser undervejs. Husk at skrabe siderne ned engang imellem.

Afhængig af foodprocessor tager det fra 5 til 15 minutter at blende en lækker cashewsmør. Først bliver det til mel, dernæst lidt dejet og til sidst kommer al den gode olie ud af cashewnødderne, så det får en blød, smøragtig konsistens.

Smag til med vaniljekorn og lidt salt og blend igen. Gem i et glas med låg i et køkkenskab – måske lidt højt oppe, hvis du gerne vil have til flere dage. 😉

Relateret indhold

5 kommentarer

 • Besvar
  Julie
  22. april 2016 at 8:21

  Den var jeg helt vild med, da du havde den med til Sustain Daily festen! Har tænkt på den siden 😉 men tror du man ville kunne bruge en stavblender? Der er nemlig ikke så meget power i min blender.

  • Besvar
   Marianne Luna
   22. april 2016 at 9:06

   Det er jeg glad for at høre. 🙂 Den er også lettere vanedannende. 😉
   Det kræver en ret kraftig foodprocessor for overhovedet at kunne blende nødderne til smør – en stavblender tror jeg ikke kan blende så kraftigt; den brænder nok nærmere sammen, desværre. Jeg har en kraftig foodprocessor fra MagiMix, og det tager cirka ti minutter plus lidt pauser at lave nøddesmør i den.

 • Besvar
  Solsikkesmør, Græskarkernesmør Og Cashewsmør | Bærmonster
  25. marts 2016 at 9:01

  […] satte jeg min stærke foodprocessor på arbejde og lavede tre gange spreads: Cashewnøddesmør med vanilje, græskarkernesmør med himalayasalt og solsikkekernesmør med semi-dried spicy tomater. […]

 • Besvar
  Mette M
  21. februar 2016 at 16:38

  Mums det lyder lækkert ? Det må jeg prøve en dag

  • Besvar
   baermonster
   22. februar 2016 at 10:51

   Det er også lettere vanedannende. 🙂

  Skriv en kommentar