Brombærcrumble

IMG_1515webNogle gange er crumble er det eneste, der virker. Det er comfort cake på den hurtige måde: Det tager ingen tid at bikse sammen, det er smovset og smager drønlækkert.

Samtidig kan man blande ret mange forskellige ting i crumbledejen, for eksempel nødder, kokos, mel, havregryn osv., ligesom man kan bruge bær, æbler, rabarber, ferskner eller andet godt under dejen. Denne gang lavede jeg en nem version uden hakkede mandler i dejen, men brugte i stedet lidt kokosmel for at få lidt ekstra smag og fylde.

Bærcrumble skulle der altså til forleden, da jeg stod med brombær i overskud, som ikke var endt i fryseren. Sådan kan det gå, når man er gået lidt bæramok i både himmerlandske køkkenhaver og århusianske skove. Hvilket jo i øvrigt ikke er en dårlig ting.

Til 3-4 personer skal du bruge (afhængig af, hvor kagesultne I er):

  • Ca. 300 g brombær (eller andre bær, eventuelt en blanding af flere forskellige)
  • Citronskal fra en halv økologisk citron
  • Evt. en anelse sukker (jeg brugte ikke noget, men jeg foretrækker den også lidt syrlig)

Bland brombær, citronskal og evt. lidt sukker i et lille, ovnfast fad.

Bland så crumbledejen:

  • 100 g havregryn (evt. glutenfrie, hvis du har glutenallergi)
  • 50 g blødt smør
  • 25 g sukker
  • 25 g kokosmel
  • Lidt vaniljepulver eller vanilje fra en ca. 1/2 stang

Bland det hele godt og drys ud over kagen.

Bag i 20-25 minutter (afhængig af, hvor tykt et lag, du har lagt det i) ved 175 grader. Nyd lun med for eksempel is, creme fraiche eller skyr til. Eller bare helt alene.

Relateret indhold

2 kommentarer

  • Besvar
    Sandra
    15. august 2014 at 5:56

    Hvor ser det hyggeligt ud – minder mig helt om det skønne efterår som er på vej 🙂

    • Besvar
      lunabaermonster
      15. august 2014 at 8:34

      Tak. 🙂 Og ja, crumble er også lidt en efterårs-hygge-ting i min verden.

    Skriv en kommentar