Bounty på den hjemmelavede måde

IMG_0064webSom om man ikke havde spist konfekt nok i juleferien. Men nej, mellem jul og nytår, da jeg befandt mig højt mod nord i Danmark med et meget vigtigt menneske, lavede vi ovenstående bounty-efterligninger. De er bare bedre, hvis jeg selv skal sige det. Og klart grimmere. Men udseendet skal man ikke tænke over, hvis man bare lukker øjnene og siger “mmm”.

De er overraskende nemme at lave, de kære bounty’er. Jeg fandt opskriften hos Anne au Chocolat (hvis bounty’er i øvrigt er en del pænere end ovenstående), der vist havde fundet den et andet sted, og sådan går opskrifter på rundtur i blogland.

Til en helt masse bounty’er skal du bruge:

  • 1 dåse kondenseret mælk, som nu kan skaffes i større supermarkeder også, men det er stadig billigst hos asiatiske købmand. Du kan selvfølgelig også lave kondenseret mælk fra bunden ved at koge en liter sødmælk ind til en fjerdedel og tilsætte lidt sukker, men der springer jeg alligevel over, hvor gærdet er lidt lavere
  • Ca. 300 g kokosmel
  • Ca. 200 g god chokolade til overtræk (jeg brugte en med 55 % kakao)

Bland kondenseret mælk og kokos til det er rimelig fast. Jeg skulle nok have puttet lidt mere kokos i, end jeg havde gjort, så tror jeg, at formen var blevet pænere og mere rund. Form dem som du kan lide – i klassisk bounty-form, som hjerter, kugler eller hvad du lyster – og stil dem på køl en time eller to.

Temperer chokoladen og overtræk bounty’erne. Det er nemmest, hvis du har en bagepensel og “maler” chokoladen på, men eftersom vi var i sommerhus, der ofte ikke vælter i køkkenudstyr, dyppede vi bare bounty’erne i chokoladen. Det fungerer også fint.

Stil dem køligt til chokoladen er fast. Og nyd dem, for eksempel foran en brændeovn i Nordjylland med en kop kaffe og en vigtig person.

Relateret indhold

5 kommentarer

  • Besvar
    I 2013 | Bærmonster
    29. december 2013 at 9:40

    […] januar skrev jeg om at spise dyr. Lavede osso buco, bounty og dahl. I februar var jeg i Dubai og senere […]

  • Besvar
    Jens Slikmund
    25. november 2013 at 21:51

    Guffeliguf. Superlækkert med Bountyer. Kan man mon lave sine egne jule-Snickers? Mums!

  • Besvar
    Lidt om jul, selvom det stadig er november | Bærmonster
    25. november 2013 at 21:12

    […] den søde ende kunne det være: Klassisk konfekt, espressotrøfler med marcipan, bounty, raw food trøfler, trøffelkugler (romkugler), pebernødder og […]

  • Besvar
    lunabaermonster
    9. januar 2013 at 20:07

    Det kan klart anbefales som et hurtigt hygge-slik-projekt. 🙂
    Det lyder godt. Jeg har rettet opskriften nu, så der ikke skal salat i længere, haha.

  • Besvar
    Marina / cand.mor
    8. januar 2013 at 23:33

    Mums mums, må jeg lige få prøvet en dag!
    Vores flûtes til nytårsaften blev for øvrigt mega gode, selvom vi undlod at putte salat i 😉

  • Skriv en kommentar