Bønnespread med solsikkesmør og soltørret tomat

Som lovet får du også opskriften på bønnespread med solsikkekernesmør og soltørrede tomater. Den er lidt spicy og både dejlig som pålæg og dip. Og ikke mindst en skøn afveksling til den klassiske humus (hvis man da kan blive træt af det?).

Konceptet er lidt det samme som humus, med hvide bønner i stedet for kikærter og solsikkekernesmør med tomat i stedet for tahin.

Til en portion skal du bruge:

Stil de tørrede hvide bønner i blød i frisk vand natten over. Kog bønnerne næste dag i nyt vand i ca. 1 1/2 time til de er møre.

Når bønnerne er klar, blend dem med resten af ingredienserne og smag til med salt, peber og citron. Du kan justere konsistensen med vand.

Bønnespreaden holder sig fint på køl i et marmeladeglas med låg eller lignende en lille uges tid.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar