Bønnespread med græskarsmør

Da jeg lavede nøddesmør til Sustain Dailys lanceringsfest, lavede jeg med vilje lidt ekstra, så jeg havde lidt derhjemme også. Det kom der to spreads ud af: En bønnespread med græskarsmør og en bønnespread med solsikke-tomat-smør. Den første får du opskriften på i dag, den næste kommer lige om snart.

Bønnespreaden med græskarsmør er blød og mild og dejlig. Konceptet er det samme som humus, bare med andre krydderier osv.: Udblødte, kogte bønner (i stedet for kikærter) og græskarsmør i stedet for tahin. Jeg har udeladt ekstra olie, da der er en del græskarsmør i.

Bønnespreaden med græskarsmør er dejlig på rugbrød, boller og knækbrød og som dip til grøntsagsstænger. Den holder sig fint en lille uge på køl.

Knaekbroedd boennespread graeskar

Til en portion skal du bruge:

  • Ca. 115 g tørrede, hvide bønner – 250 g i kogt tilstand
  • 2 spsk græskarsmør
  • 1 1/2 spsk citronsaft
  • Ca. 3/4 dl vand
  • 1 tsk herbes de provence (krydderurteblanding med timian, rosmarin, merian, basilikum og sar)
  • 1 fed hvidløg
  • Urtesalt
  • Peber

Stil de tørrede hvide bønner i blød i frisk vand natten over. Kog bønnerne næste dag i nyt vand i ca. 1 1/2 time til de er møre.

Når bønnerne er klar, så blend dem med resten af ingredienserne og smag til med salt, peber og citron. Du kan justere konsistensen med vand.

Knaekbroedd boennespread

Relateret indhold

1 kommentar

  • Besvar
    Spicy Bønnespread Med Tomat-solsikkesmør | Bærmonster
    29. marts 2016 at 8:06

    […] Som lovet får du også opskriften på bønnespread med solsikkekernesmør og soltørrede tomater. Den er lidt spicy og både dejlig som pålæg og dip. Og ikke mindst en skøn afveksling til den klassiske humus (hvis man da kan blive træt af det?). […]

  • Skriv en kommentar