Blomkålssuppe

IMG_0004web

Det er sæson for de smukke blomkål, og det udnyttede jeg forleden. Da jeg var mindre havde jeg et mindre begejstret forhold til blomkål, for der skal desværre ikke meget til, før den bliver kogt lidt for meget. Det er til gengæld fordelen ved denne blomkålssuppe, for den er hurtig at lave.

Jeg har tusind idéer til blogindlæg på blokken lige nu, men tiden går desværre lidt hurtigere, end jeg synes, den burde. Det er jeg nok ikke den eneste, der kender.

Men tilbage til suppen. Jeg havde besøg af en veninde, der er glad for sund mad, derfor blev det i en flødefri version. Det blev dejligt, og den fik ros trods den store mængde chili (jeg havde puttet en hel chili i), men den er heller ikke dårlig med en sjat fløde i.

Til cirka 3 personer som hovedret skal du bruge:

  • 1 smukt blomkålshoved (gerne økologisk, da det ofte er af bedre kvalitet og i hvert fald uden træls sprøjtemidler)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 20 g smør eller 1 spsk olie
  • 7 dl kogende vand med bouillon – jeg brugte Herbamares urtebouillon
  • 1 tsk cidereddike
  • 1/2 finthakket chili uden kerner
  • Salt og peber

Skær blomkålen i små buketter. Også stokken skal med, den er superdejlig og smagfuld. Hak løg og hvidløg og steg det i olie eller smør til det er blevet lidt gennemsigtigt. Put blomkålen i og lad det simre et par minutter, inden du tilsætter kogende vand, chili og bouillon.

Lad suppen koge cirka 10 minutter, blend den og smag til med salt, peber og cidereddike.

Pynt med persille og eventuelt lidt blomkål og nyd med godt brød til.

Relateret indhold

4 kommentarer

  • Besvar
    Elsebeth
    5. september 2013 at 14:24

    Blomkålssuppe er en dejlig spise. For mange år siden så jeg på tv en engelsk kok putte de fine lyse blade omkring blomkålen med i suppen. Ja, hvorfor egentlig ikke – så jeg bruger altid de fine blade i supper – og de kommer også med i gryden, når jeg koger buketter til aftensmaden – og de smager meget dejligt, og det gør de fine blade fra rødbeder også.

    • Besvar
      lunabaermonster
      5. september 2013 at 16:24

      Tak for tippet! Det er da en glimrende måde at mindske madspild på. 🙂

  • Besvar
    Malene
    3. september 2013 at 20:03

    Hej.

    Rigtig dejlig opskrift. Jeg elsker hjemmelavet suppe. Og godt at vide at den både smager godt med og uden fløde. (da man jo nogle gange bliver nødt til at tænke lidt fornuftigt). Men jeg er ikke vild med chili. Kan det undlades, eller eventuelt erstattes med en anden/andre krydderier?
    Mvh. Malene

    • Besvar
      lunabaermonster
      3. september 2013 at 23:24

      Suppe er også en vinder i mit køkken, så snart det bliver bare lidt køligt udenfor. Og så kan det meste suppe jo fryses, hvilket er et ekstra plus. 🙂
      Du kan helt sikkert sagtens lave den uden chili også. Jeg tror en anelse frisk timian eller lidt mere hakket persille vil gøre det meste. Der skal efter min mening heller ikke for mange forskellige krydderier i, for så forsvinder blomkålens milde smag lidt i det.

    Skriv en kommentar