Blåbærsmoothie

IMG_2246webForleden stod jeg med en halv dåse kokosmælk i overskud. Luksusproblem, kalder man det vist, eftersom kokosmælk kan bruges til mange rare ting.

Noget af den røg i denne smoothie, der derfor har en ekstra cremet konsistens og lækker kokos-undertone. Resten brugte jeg til chiagrød – opskriften lander snart på bloggen.

Jeg har brugt ægte blåbær, altså ikke de amerikanske, store basser, men de små blåbær, der vokser på buske. Hvis du ikke lige har en skov med blåbærbuske i baghaven, eller det er uden for sæson, så fører de økologiske ægte blåbær i Kvickly og Superbrugsen under deres eget mærke Änglemärk. Og man kan ofte være heldig at finde dem på tilbud.

Til et stort glas skal du bruge:

  • 1 stor, moden banan
  • 100 g frosne blåbær
  • 1/2 dl kokosmælk, evt. lidt mere
  • 1/2 dl vand
  • Lidt vaniljepulver (ikke sukker, men ren vanilje) – kan udelades
  • Lidt citronsaft, så smagen ikke bliver for fad og sød

Blend hele molevitten og nyd med det samme.

Smoothien er en af de søde af slagsen, og den kan derfor både bruges til morgenmad, som et godt mellemmåltid eller en sød afslutning på en middag (eventuelt kun en halv portion så).

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar