Belugalinse-salat

IMG_1115webHeldigvis kan man komme ret heldig fra mange kombinationer af grøntsager i salat. Ovenstående er dog ikke noget særlig nyt, men jeg var lidt spændt på, hvordan de varme belugalinser passede til resten.

Udgangspunktet var en salat a la den klassiske, mellemøstlige bulgursalat med agurk, tomat og så videre, men i stedet for bulgur kogte jeg belugalinser, der både smager godt og mætter dejligt, ligesom persillen blev udskiftet med frisk basilikum, fordi det var det, der stod i min vindueskarm. Det fungerede heldigvis rigtig fint.

Det gode ved linser er, at de både indeholder fibre og protein, så de kan hurtigt få en salat til at blive et helt måltid i sig selv.

Til cirka tre personer skal du bruge:

  • 150 g tørrede belugalinser (eller andre linser, der ikke koger ud)
  • 3 skoleagurker eller en normal agurk (men de små er dejligt koncentrerede i smagen)
  • 2 blommetomater
  • 1 peberfrugt
  • 1/2 rødløg
  • Basilikum
  • God olivenolie
  • Citronsaft
  • Urtesalt
  • Peber
  • Kalamata-oliven eller andre gode oliven

Kog belugalinserne med rigeligt vand og eventuelt lidt god grøntsagsbouillon (jeg bruger Herbamare) til de er møre. Det tager cirka 25 minutter, men hold øje med dem; de må ikke koge ud.

Skær tomat, peberfrugt og agurk i små stykker og hak rødløg og basilikum.

Bland linserne med olivenolie, salt og peber. Rør godt rundt, så de damper lidt af.

Bland grøntsagerne og linserne, smag til med citronsaft, salt og peber. Pynt med oliven og nyd.

Relateret indhold

1 kommentar

  • Besvar
    Belugalinse-salat Om kost og ernæring
    21. juli 2013 at 22:24

    […] Læs hele artiklen her på >>: Skønne opskrifter fra og med tak til Bærmonster […]

  • Skriv en kommentar