Knaldautentiske tapas og catalansk chokolade i Barcelona

Skøn tapas nåede jeg heldigvis også at få i Barcelona.

Min venindes kæreste ledte os hen til en tapasbar, der hedder La Alcoba Azul Bar, så vidt jeg kan tyde på visitkortet derfra. Det er en skøn, lille perle godt gemt væk på en bette sidegade. Vi måtte vente et kvarter i baren, så fuldt var der. Resten af gæsterne var spaniere, hvilket plejer at være et godt tegn.

Vi startede godt ud med et glas cava, hvor der fulgte to stykker brød med noget ris-smørelse ovenpå med til. Lyset var ret dårligt, så det blev mine billeder desværre også.

Herefter fik vi skønne brødstykker med tomat på, og bestilte et glas rødvin hver. Jeg er så vild med, at det er så billigt at købe drikkevarer i Spanien; vi betalte vel 2 euro hver for et glas vin.

Og så fik vi oliven. Aldrig har jeg fået så lækre oliven før. Vi var helt ekstatiske begge to. Udover oliven delte vi noget catalansk skinke, der var fin, men ikke fantastisk, nogle muslinger, der vist nok var marinerede og en virkelig lækker tortilla (i Spanien er det en omelet med kartofler i) med ost og skinke i.

Hvis det ikke havde været fordi jeg skulle hjem, var jeg flyttet ind på det tapassted. Bare for et par dage.

Min veninde introducerede mig også for catalansk chokolade. Det er en rimelig heftig omgang, hvor man godt kan glemme alt om en opvarmet cocio. Faktisk er det nærmest bare opvarmet chokolade, og selv for en chokoladeelsker som mig blev det lige i overkanten.

En skøn uge – selvom den dog i høj grad bestod af skolearbejde – i Barcelona blev afsluttet med en cupcake til min veninde og en saftig gulerodskage til mig. Vi købte dem i den sødeste lille cupcake-forretning, der ligger lige ved siden af universitetet midt i Barcelona (de har en del universiteter, det er det oldgamle og flotte, der ligger tæt på Placa Catalunya).

Ikke at forglemme, at jeg har lært mere om de spanske juletraditioner. I krybbespillene har de en mand, der står og, ja – skider. Jeg undrer mig stadig, men det er noget med, at det skulle bringe held.

Relateret indhold

1 kommentar

  • Besvar
    Aperto og Vino | Bærmonster
    27. marts 2012 at 20:46

    […] Det var virkelig noget lækkert skinke. Det var nogle gode oliven, men ikke så gode som dem, jeg fik i Barcelona. […]

  • Skriv en kommentar