Bananpandekager

IMG_0581web

Nogle morgener er havregryn bare ikke nok, heller ikke selvom man er havregrynselsker.

Efter at have set Anne au Chocolats opskrift på bananpandekager, og set det igen, så måtte jeg prøve det. Jeg er vild med bananer og jeg er vild med pandekager, så what’s not to like?

Kombinationen er lækker, og så slipper man for at tilføje sukker, fordi bananerne søder rigeligt i sig selv. De er laktosefri og kan nemt laves glutenfrie også, hvis man bruger boghvedemel som jeg gjorde første gang. Anden gang serverede jeg dem for mine søde forældre, men der brugte jeg grahamsmel, fordi det var det, de havde i køkkenet. Heldigvis fungerer begge ting godt. Jeg har ændret lidt i opskriften, derfor kommer den, som jeg lavede den.

Til 3-5 små, tykke pandekager (jeg fik 3 som på billedet) skal du bruge:

  • 1 moden banan, moset
  • 1 æg
  • 20 g boghvedemel (alternativt grahamsmel)
  • 1/4 tsk kanel, lidt kardemomme og lidt vaniljepulver (ikke sukker) – alternativt kan du bruge birkes, citronskal eller hvad du ellers bedst kan lide som krydderi
  • Smør til stegning

Bland det hele og steg i smør. Jeg serverede dem med en syrlig æblesirup, som min mor har lavet, kokosmel og appelsin, hvilket er var en skøn kombination.

Relateret indhold

10 kommentarer

  • Besvar
    Små ting #7 | Bærmonster
    19. februar 2016 at 15:38

    […] Bananpandekager og smoothie med blåbær, hindbær og mandelmælk. Og kaffe, ikke at […]

  • Besvar
    Mangolassi | Bærmonster
    3. juli 2015 at 8:01

    […] billedet ovenfor er mangolassien i godt selskab med kaffe med plantemælk og bananpandekager med en spsk kakao i – det kan godt anbefales, hvis man er […]

  • Besvar
    Mandelsmør | Bærmonster
    12. marts 2015 at 12:39

    […] og så videre. Det er ret genialt og smager noget så lækkert på brød, på havregrød, på bananpandekager og andet […]

  • Besvar
    Lidt om en fødselsdag | Bærmonster
    9. april 2014 at 22:50

    […] var vist nok snak for nu. Øverste billede er de evigtlækre bananpandekager, som jeg lavede om morgenen. Selvom formiddagen stod på tidligt op og bacheloropgave, så kræver […]

  • Besvar
    I 2013 | Bærmonster
    29. december 2013 at 9:41

    […] marts kiggede jeg tilbage og frem og lavede bananpandekager for første (men bestemt ikke sidste) gang. I april skrev jeg om rå mad og […]

  • Besvar
    Bananpandekager og ananas i rigelige mængder | Bærmonster
    28. oktober 2013 at 20:15

    […] lørdags nød jeg denne skønne morgenmad. Bananpandekager med brombærsyltetøj, lidt kokos og masser af skøn ananas. En hel halv ananas gemmer der sig […]

  • Besvar
    Weekendbrunch og sol på næsen | Bærmonster
    24. august 2013 at 12:00

    […] nød jeg i det gode solskinsvejr for en time siden. Bananpandekager med lidt honning og kokosmel og ikke mindst de bedste blommer, jeg kender: reineclaude-blommer fra […]

  • Besvar
    I bærhimlen – sådan næsten | Bærmonster
    21. august 2013 at 21:21

    […] gemte jeg til dagen efter, hvor jeg fik besøg af en meget god veninde. De blev serveret sammen med bananpandekager og […]

  • Besvar
    Morgengrød og noget om morgenmad | Bærmonster
    9. juni 2013 at 21:35

    […] weekenden sker der dog lidt mere; der laver jeg gerne store pandekager, bananpandekager, smoothie med bær eller mango, friskpresset appelsinjuice eller nybagte koldhævede boller. Jeg […]

  • Besvar
    Weekend-morgenmad er en evig vinder | Bærmonster
    25. maj 2013 at 8:30

    […] det hele. Billedet er fra pinsen, hvor solen stadig stod højt på himlen. Solskin ind i køkkenet, bananpandekager med min mors æblesirup (jeg skal virkelig have krejlet den opskrift inden æblesæsonen går i […]

  • Skriv en kommentar