Bananmuffins med lutter gode sager

IMG_2021webAt kalde disse finurligheder for muffins er måske en overdrivelse, i hvert fald, hvis de får tid til at tænke på noget farligt sødt bagværk. De er lavet i en muffinform og derfor ret muffinagtige. Men da jeg spiser disse basser til nogle af de tidlige morgener i toget, som jeg skrev om i sidste indlæg, har jeg fjernet al sukker, for det behøver mine morgener ikke at starte med. Efter min mening smager de nok ret dejligt alligevel, man skal bare ikke forvente noget, der er sødt.

Opskriften er inspireret af Stinna, men ændret lidt i, da jeg gerne ville have dem uden chokolade og sødemiddel.

Til 8-10 styks skal du bruge:

  • 3 modne bananer
  • 3 æg
  • 2 dl havregryn
  • 1 1/2 dl mandelmel (pulpen fra hjemmelavet mandelmælk eller blendede mandler)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl mælk efter eget valg (fx rismælk, havremælk, mandelmælk)
  • 1/2 dl kaffe (eller 1/2 dl mere mælk)
  • 2 spsk loppefrøskaller
  • Lidt salt
  • Evt. krydderier, fx kanel og nellike for en lidt julet muffin

Mos bananerne. Bland bananer og æg. Bland resten af ingredienserne i. Fyld massen ud i 8-10 muffinforme og bag ved 200 grader (ikke varmluft) i 20 minutter. Køl dem af på en rist.

De kan sagtens fryses.

Relateret indhold

1 kommentar

  • Besvar
    Morgenmadsmuffins | Bærmonster
    13. marts 2016 at 20:47

    […] har tidligere vist nogle sunde bananmuffins på bloggen, der fungerer fremragende som tog-venlig morgenmad. Sidste gang jeg bagte dem, ændrede […]

  • Skriv en kommentar